Home

Coinbase открива нова офшорна борса

05.05.2023 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase открива нова офшорна борса

Coinbase, базираната в САЩ крипто борса, обяви старта на нова глобална платформа за деривати, наречена Coinbase International Exchange (CIE).

Този ход идва след като компанията е изправена пред регулаторни предизвикателства на родния си пазар. Новото съоръжение е получило регулаторно одобрение от Бермудския паричен орган (BMA).

То ще даде възможност на международните клиенти да търгуват с безсрочни фючърси извън Бермудските острови чрез интерфейс за програмиране на приложения (API) в допустими юрисдикции извън САЩ. Първоначално платформата ще позволи на търговците да залагат на цената на Биткойн и Етериум чрез безсрочни фючърси с ливъридж, ограничен до 5x.

Срокът на действие на безсрочните фючърси не изтича, което означава, че търговците могат да държат позициите си за неопределено време.

Цялата търговия на новата платформа ще се урежда в стабилната монета USDC. Според публикацията в блога на Coinbase безсрочната крипто търговия е един от най-популярните сектори, който през 2022 г. ще представлява близо 75% от глобалния обем на крипто търговията.

Coinbase публично враждува с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), откакто надзорната агенция обвини бившия продуктов мениджър на Coinbase Ишан Уахи и брат му Нихил в търговия с вътрешна информация през юли 2022 г. и изпрати на борсата Wells notice през март.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Лайткойн може да скочи с 300%, според Чарли Лий


Продължаващите регулаторни репресии в САЩ принудиха други борси да разширят дейността си в чужбина като Bittrex наскоро затвори операциите си в щатите малко преди да бъде съдена от SEC. Конкурентната борса Gemini също обяви, че ще предлага търговия с деривати на клиенти в 30 държави и територии.

Разширяването на дейността на Coinbase в областта на търговията с криптовалути е последният ѝ пробив. Публично търгуваната компания заяви, че все още е ангажирана със Съединените щати, но смята, че страните по света все повече напредват с отговорни, ориентирани към криптовалутите регулаторни правила, тъй като се стремят да укрепят позициите си като центрове за крипто.

Coinbase подчерта, че CIE е разширение, което въвежда най-сигурното и надеждно име от крипто пространството на глобалния пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.