НАЧАЛО Финтех

Coinbase дебютира услуга за смарт портфейли

05.06.2024 18:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase дебютира услуга за смарт портфейли

Най-голямата американска крипто борса Coinbase пусна очаквания си Smart Wallet, предназначен да улесни новите потребители да се включат в DeFi пространството.

Смарт портфейлите позволяват на потребителите да създадат безплатен, сигурен, портфейл за самостоятелно попечителство само за няколко секунди“, пише Сидхарт Коелю-Прабху, старши директор по управление на продуктите на Coinbase, в блог публикация, в която обявява пускането на продукта.

Те опростяват включването в системата, намаляват броя на транзакциите, които трябва да бъдат подписани, и безпроблемно ви позволяват да използвате баланса си в Coinbase“, добави той

Coinbase първоначално обяви плановете си на конференцията ETHDenver през февруари.

За разлика от традиционните фрази за възстановяване, приложения и разширения, които обикновено се използват за достъп до приложенията и DeFi услугите, смарт потфейла на компанията използва стандартни за индустрията пароли (Passkeys) и придружаващ уеб портал. При стартирането си те поддържат мрежите Base, Етериум, Optimism, Arbitrum, Polygon, Avalanche, BNB и Zora.

Новите портфейли на Coinbase имат за цел да отговорят на често срещаните предизвикателства за DeFi потребителите, особено тези, свързани със стартирането.

Според информацията Coinbase изгражда два нови портфейла. Разработчиците вече могат да избират между смарт портфейл, създаден от Coinbase Wallet, който може да се използва в много приложения, или да интегрират вграден, специфичен за приложението портфейл, задвижван от Wallet as a Service.

И двете решения имат за цел да помогнат за по-лесното и по-бързо включване в ончейн веригата:

  •  Смарт портфейлът е допълнение към Coinbase Wallet SDK, което позволява незабавното използване на портфейла в рамките на dApp, като се използва само ключ за достъп – без изтегляне на приложения, разширения или сийд фрази. Този глобален унифициран портфейл позволява на потребителите да вземат балансите си с и може да се използва в стотици съвместими с EVM приложения, които вече са са интегрирани с Coinbase Wallet SDK. Тъй като вече е наличен в тестовата мрежа на Base Sepolia, разработчиците могат лесно да започнат работа с това безплатно и готово за употреба решение.
  • Портфейли, задвижвани от Wallet as a Service, позволяват на разработчиците да създават вградени портфейли, които абстрахират сложността на криптовалутите в полза на познатите начини за влизане в електронна поща и социални мрежи. Тези вградени портфейли дават възможност за персонализирани потребителски изживявания, които са изцяло в рамките на дадено приложение.

Разработчиците вече могат да се регистрират запрограмата за ранен достъп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

Coinbase иска да се превърне в основното финансово приложение за клиентите си

Водещата американска крипто борса Coinbase има за цел да се превърне в основно финансово приложение за своите клиенти.

18.06.2024 16:30 2 мин. четене

Правителството на Грузия си партнира с Ripple за дигитализиране на икономиката

Грузия направи значителни крачки в модернизирането на своя финансов сектор чрез иновативно партньорство с Ripple.

10.06.2024 22:00 1 мин. четене

Telegram стартира собствена платежна система

Telegram въведе нова функция, наречена Telegram Stars, за да подобри методите за плащане, особено за разработчиците на приложения в платформата.

07.06.2024 15:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.