НАЧАЛО Други

ChatGPT дава интересна прогноза за Биткойн

май 4, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ChatGPT дава интересна прогноза за Биткойн

ChatGPT, чат бот, обучен от OpenAI, направи някои прогнози за бъдещето на Биткойн, крипто пазара и други криптовалути.

Според Конър Гроган, ръководител на търговските операции в Coinbase, ChatGPT изчислява, че има 15% вероятност стойността на Биткойн да спадне с 99.999% до 2035 г. Гроган също така отбелязва, че ChatGPT като цяло подкрепя Биткойн, но е по-скептична към други криптовалути като Dogecoin и Лайткойн.

Според оценката вероятността подобен сценарии да предстои за Dogecoin е 45%, докато за Лайткойн – 35%. Вероятността за Етериум е малко по-висока от при Биткойн – 20%.

Гроган използва инструмент, който нарича JamesGPT (Just Accurate Markets Estimation System), за да получи тези прогнози. JamesGPT е джейлбрейк за GPT, който позволява да се правят бъдещи прогнози по всяка тема. 

Макар да не е ясно как ChatGPT формулира своите прогнози, смята се, че чат ботът извлича данни от интернет или от източници, които смята за надеждни, превръщайки прогнозите си в своеобразен “среден консенсус” на авторитетни източници.

Що се отнася до вероятността за имплозия на Биткойн, Гроган подчерта, че оценката на ChatGPT от 15% трябва да се разглежда по-скоро от гледна точка, че вероятността да не се случи такова събитие е 85%.

Тази гледна точка се споделя от много привърженици на Биткойн, които смятат, че вероятността за провал на Биткойн в средносрочен и дългосрочен план е малка. 

Като цяло изглежда, че сред експертите е широко разпространено убеждението, че истинска имплозия при Биткойн е малко вероятна през следващото десетилетие, макар и не невъзможна.

Не е ясно обаче дали прогнозите на ChatGPT отразяват предимно гледната точка на Биткойн активистите или по-широк консенсус сред авторитетните източници в крипто пространството. 

Въпреки това прогнозите на ChatGPT предлагат поглед към потенциалното бъдеще на криптоактивите и подчертават важността на отчитането на надеждността и потенциалните отклонения на инструментите за прогнозиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.