НАЧАЛО Други

ChatGPT дава интересна прогноза за Биткойн

04.05.2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ChatGPT дава интересна прогноза за Биткойн

ChatGPT, чат бот, обучен от OpenAI, направи някои прогнози за бъдещето на Биткойн, крипто пазара и други криптовалути.

Според Конър Гроган, ръководител на търговските операции в Coinbase, ChatGPT изчислява, че има 15% вероятност стойността на Биткойн да спадне с 99.999% до 2035 г. Гроган също така отбелязва, че ChatGPT като цяло подкрепя Биткойн, но е по-скептична към други криптовалути като Dogecoin и Лайткойн.

Според оценката вероятността подобен сценарии да предстои за Dogecoin е 45%, докато за Лайткойн – 35%. Вероятността за Етериум е малко по-висока от при Биткойн – 20%.

Гроган използва инструмент, който нарича JamesGPT (Just Accurate Markets Estimation System), за да получи тези прогнози. JamesGPT е джейлбрейк за GPT, който позволява да се правят бъдещи прогнози по всяка тема. 

Макар да не е ясно как ChatGPT формулира своите прогнози, смята се, че чат ботът извлича данни от интернет или от източници, които смята за надеждни, превръщайки прогнозите си в своеобразен “среден консенсус” на авторитетни източници.

Що се отнася до вероятността за имплозия на Биткойн, Гроган подчерта, че оценката на ChatGPT от 15% трябва да се разглежда по-скоро от гледна точка, че вероятността да не се случи такова събитие е 85%.

Тази гледна точка се споделя от много привърженици на Биткойн, които смятат, че вероятността за провал на Биткойн в средносрочен и дългосрочен план е малка. 

Като цяло изглежда, че сред експертите е широко разпространено убеждението, че истинска имплозия при Биткойн е малко вероятна през следващото десетилетие, макар и не невъзможна.

Не е ясно обаче дали прогнозите на ChatGPT отразяват предимно гледната точка на Биткойн активистите или по-широк консенсус сред авторитетните източници в крипто пространството. 

Въпреки това прогнозите на ChatGPT предлагат поглед към потенциалното бъдеще на криптоактивите и подчертават важността на отчитането на надеждността и потенциалните отклонения на инструментите за прогнозиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Paradigm набра $850 милиона за финансиране на нови крипто проекти

В стремежа си да инвестира в проекти на ранен етап Paradigm, компанията за рисков капитал, финализира третия си фонд, набирайки $850 милиона.

14.06.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.