НАЧАЛО Финтех

Charles Schwab ще пусне крипто ETF другата седмица

юли 30, 2022 7:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Charles Schwab ще пусне крипто ETF другата седмица

Charles Schwab ще пусне първия си ETF, свързан с криптовалути, следващата седмица, следвайки други големи фондови групи, които пуснаха подобни продукти на пазара тази година.

Schwab Crypto Thematic ETF (STCE) проследява новия патентован индекс на фирмата, който включва компании, позволяващи използването на дигитални активи за закупуване или продажба на стоки и услуги, както и такива, разработващи блокчейн приложения, и др.

Очаква се STCE да се листне на Нюйоркската фондова борса на 4 август, разкри компанията в петък. Тя ще носи годишен коефициент на разходите от 30 базисни пункта.

Фондът няма да инвестира директно в криптовалути. Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е отказала много предложени ETF-и, които искат да притежават физически Биткойн.

„За инвеститорите, които се интересуват от експозиции в криптовалута, има цяла екосистема, която трябва да се разгледа, тъй като все повече компании се стремят да получават приходи от крипто пряко и непряко“, заяви в изявление Дейвид Боцет, ръководител на отдела за управление на капиталови продукти и иновации на Schwab Asset Management.

Понастоящем Charles Schwab има 27 ETF, които се търгуват в САЩ и чиито активи под управление възлизат на близо $250 милиарда, според ETF.com.

Charles Schwab подбива цените на конкурентите си от Уолстрийт

Фирмата за първи път подаде заявление за пускане на ETF през март, няколко месеца след като главният изпълнителен директор на Charles Schwab Уолт Бетингер заяви пред Bloomberg през януари, че криптовалутите са „трудни за пренебрегване“ и „доста значими“.

Предстоящото пускане на пазара следва листването на подобни ETF-и от BlackRock – най-големият мениджър на активи в света – и титана в областта на финансовите услуги Fidelity Investments през април.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Може ли Биткойн да се върне над $30,000 до края на август?

Новият ETF на Schwab подбива цената на iShares Blockchain and Tech ETF (IBLC) на BlackRock и на Fidelity Crypto Industry and Digital Payments ETF (FDIG), които имат разходни норми съответно от 47 б.т. и 39 б.т.

Предлагането на Schwab също така ще бъде наполовина на цената на ETF Crypto Economy на Invesco (SATO), който стартира през октомври миналата година.

Крипто ETF-ите на BlackRock, Fidelity и Invesco досега не са успели да натрупат значителни активи, според данни на FactSet, като общо притежават около $20 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене

JPMorgan с търговска марка за портфейл за криптовалути

Банковият гигант JPMorgan е подал заявка за търговска марка за нов портфейл за цифрови активи.

ноември 22, 2022 9:09 1 мин. четене