НАЧАЛО Други

BlackRock пуска своя първи крипто ETF с разпределение в Coinbase

април 28, 2022 13:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock пуска своя първи крипто ETF с разпределение в Coinbase

Най-големият мениджър на активи в света предоставя на своите клиенти излагане на крипто и блокчейн компании.

BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, обяви своя борсово търгуван фонд (ETF) iShares, за да позволи на инвеститорите да получат експозиция към пазара на блокчейн и криптовалути, без директно да инвестират в криптовалута.

Заявление за iShares Blockchain and Tech ETF (IBLC) беше подадено в SEC през януари и “се цели да проследи инвестиционните резултати на индекс, съставен от американски и неамерикански компании, които участват в разработването, иновациите и използването на блокчейн и крипто технологии”.

ETF е популярен инвестиционен продукт, който позволява на хората да купуват акции, които представляват актив – било то недвижими имоти, чуждестранни валути или дори Биткойн.

Този ETF няма да проследява директно криптовалути, а по-скоро американски и международни компании, участващи в пространството, като борси. Всъщност по-голямата част от новия фонд (11.45%) ще бъде разпределена в Coinbase, най-голямата борса за криптовалути в САЩ и една от най-големите в света.

Други фирми, които продуктът ще проследи, включват миньорите на Биткойн Marathon Digital Holdings (11.19%) и Riot (10.41%), както и разплащателния гигант PayPal, който за първи път пусна крипто услуги през 2020 г.

Блокчейн технологията позволява независимост и контрол на личните данни, като същевременно позволява финансово включване на милиарди потребители, които не са банкирани”, казва фирмата на своята уеб страница за iShares.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Хедж фонд с $3.5 милиарда под управление прави огромна инвестиция в крипто

ETF идва скоро след като брокерската фирма Fidelity стартира два ETF продукта за проследяване на крипто индустрията и метавселената.

Базираната в Ню Йорк BlackRock, която управлява активи на стойност малко под $10 трилиона, проявява интерес към крипто пространството от известно време, като главният ѝ изпълнителен директор миналата година призна, че фирмата изучава Биткойн.

И по-рано този месец, фирмата обяви, че ще стане основен мениджър на активи на паричните резерви на USDC – фиатната валута, която подкрепя издадената от Circle стабилна монета USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене