НАЧАЛО Други

Чанпен Джао: Обвиненията на Reuters за Binance са неверни

18.10.2022 17:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао: Обвиненията на Reuters за Binance са неверни

Чанпен Джао - главен изпълнителен директор на Binance изрази мнение по тема твърденията, че компанията е избягвала регулаторните органи в САЩ и Обединеното кралствo и е улеснила прането на пари.

В собствена защита Чанпен каза, че борсата е обект на неточно и понякога неетично отразяване.

Главният изпълнителен директор също така коментира твърденията на медиите, че борсата избягва регулаторите, като не публикува точните адреси на всичките си офиси.

От съображения за сигурност внимаваме, когато разкриваме местонахождението на офисите, носим бранда Binance или се представяме за служители на Binance. Искам да запазя сигурността на нашите служители.

Въпреки това регулаторните органи във всяка юрисдикция, в която оперираме, разполагат с нашите местни адреси и данни за контакт и сме обявили някои от големите ни офиси – в Париж и Дубай. Също така създадохме част от уебсайта на Binance специално за правоприлагащите органи.

Относно твърденията, че компанията е направила прането на пари по-лесен процес, Джао каза, че подобни твърдения са неверни. Дори да бяха истина може да се считат за незначителни, имайки предвид огромните обеми, които борсата обработва.

Според него мнението, че криптовалутите са инструмент за престъпниците е мит. Твърдението на Reuters, че платформата на Binance е използвана като канал за изпиране на най-малко $2.35 милиарда не е било подкрепено от никакви подробности за това как точно е изчислена сумата. Също така не са отбелязали, че това е по-малко от 0.1% от средствата преминали през платформата от 2019 г. насам.

Чанпен Джао смята, че числата представени от медията са силно преувеличени и че платформата има нулева толерантност към престъпната дейност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори


Разследвания срещу Binance

През юни от Reuters публикуваха статия, в която спекулираха, че от Binance не са успяли да допринесат в борбата с измамите и престъпленията свързани с криптовалути. Това се случи малко след като от Комисията по ценните книжа и борси на САЩ обявиха, че ще разследват платформата за потенциална търговия с вътрешна информация и други обвинения.

От Binance отрекоха тези твърдения и в своя защита публикуваха цялата имейл кореспонденция между тях и Reuters с цел обществеността да провери как от медията са оформили кореспонденцията в собствена полза.

Около септември миналата година Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) също разследваше Binance US, за да провери дали там не се извършва търговия с вътрешна информация и пазарни манипулации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Петрол: Прогноза за цената на Брент в краткосрочен план

В неотдавнашен анализ брокерската компания Emkay прогнозира, че цените на петрола сорт “Брент” ще се колебаят между $83 и $92 за барел в краткосрочен план, в очакване на допълнителна оценка.

23.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.