НАЧАЛО Други

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

септември 18, 2021 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

Според Bloomberg, Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) е разширила разследването си на Binance US, за да види дали там се извършва търговия с вътрешна информация и пазарни манипулации.

Най-голямата крипто борса в света под прицел

Американските регулаторни органи се опитват да разберат дали най-голямата платформа за търговия с крипто в света, Binance, позволява търговия с вътрешна информация и манипулиране на крипто пазара, докато от компанията заявиха, че предприемат строги мерки срещу всякакви неправомерни действия.

Хората, запознати с въпроса и които предпочитат имената и длъжностите им да не се споменават, казаха на Bloomberg, че тази нова проверка се прави поверително. CFTC разследва дали Binance или някой от нейните служители са реализирали печалба, като са се възползвали от своите клиенти.

В изявление на Binance, споменато от Bloomberg, представител на борсата заяви, че компанията не търпи търговия с вътрешна информация и следва строги мерки, за да предотврати всяко такова неправомерно поведение, което може да ощети клиентите на борсата и да навреди на репутацията ѝ на крипто пазара.

Според представителя, екипът по сигурността на Binance винаги се уверява, че не се извършва никакво нарушение или ако това се случи, злоумишлениците се държат отговорни за това.

Досега не е получен коментар от CFTC по този въпрос.

Binance в мерника на глобалните регулатори

Тази година Binance беше под прицел от страна на регулаторите в множество страни и части на света.

ПРОЧЕТИ ОЩЕSEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Крипто борсата получава предупреждения от регулаторните органи на Обединеното кралство, Европа, Сингапур, Африка и т.н., като получава изявления от тях, че изобщо не е лицензирана да работи там или да предлага конкретни продукти.

Последните страни, които предупреждават Binance, са Сингапур и Южна Африка. В резултат на това платформата спря да поддържа двойки крипто-фиат на базата на сингапурския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене