НАЧАЛО Блокчейн

Chainalysis помагат във възстановяването на откраднатите средства от Axie Infinity

септември 9, 2022 8:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Chainalysis помагат във възстановяването на откраднатите средства от Axie Infinity

Chainalysis разкри, че е помогнала на американското правителство да изземе над $30 милиона от свързаните със Северна Корея хакери на Ronin Bridge на Axie Infinity (AXS).

Компанията за блокчейн анализи разкри, че е помогнала на правителството на САЩ да изземе над $30 милиона от свързаните със Северна Корея хакери на Ronin Bridge).

Старши изпълнителният директор на Chainalysis Ерин Плант сподели новината на събитието AxieCon на 8 септември.

Планте заяви:

С помощта на правоприлагащите органи и водещите организации в криптовалутната индустрия беше конфискувана криптовалута на стойност над $30 милиона, открадната от свързани със Северна Корея хакери. Това е първият случай в историята, в който е конфискувана криптовалута, открадната от севернокорейска хакерска група и сме уверени, че няма да е последният.

Плант продължи с това, че злонамерените играчи са използвали до момента цели 12,000 крипто адреса, което показва техните изключително сложни възможности за изпиране на пари.

Плант също така отбеляза, че неотдавнашните санкции на САЩ срещу Tornado Cash са принудили хакерите да се отдалечат от крипто миксера на транзакции и са започнали да „използват услугите на DeFi за […] превключване между няколко различни вида криптовалута в рамките на една транзакция“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Algorand напът да подобри представянето на мрежата


Според Chainalysis хакерите изглежда използват мостове, за да прикрият източниците на тези средства.

Свързаната със Северна Корея хакерска група Lazarus беше откраднала над $600 милиона от Axie Infinity по-рано през годината. По-късно Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на крипто миксера Tornado Cash за ролята му в подпомагането на хакерите да изперат откраднатите средства.

Междувременно Axie Infinity отвори отново Ronin, като добави допълнителни нива на сигурност и възстанови разходите на засегнатите потребители.

Към момента на публикуване Axie Infinity (AXS) се търгува на цена $13.88.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене

Защо Floki Inu поскъпна с над 150% в рамките на последния месец?

Общността на Floki Inu (FLOKI) гласува „за“ на предложение за изгаряне на 4.2 трилиона токена на стойност над $100 милиона на своя междуверижен мост.

януари 30, 2023 15:10 2 мин. четене