НАЧАЛО Блокчейн

Chainalysis помагат във възстановяването на откраднатите средства от Axie Infinity

09.09.2022 8:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Chainalysis помагат във възстановяването на откраднатите средства от Axie Infinity

Chainalysis разкри, че е помогнала на американското правителство да изземе над $30 милиона от свързаните със Северна Корея хакери на Ronin Bridge на Axie Infinity (AXS).

Компанията за блокчейн анализи разкри, че е помогнала на правителството на САЩ да изземе над $30 милиона от свързаните със Северна Корея хакери на Ronin Bridge).

Старши изпълнителният директор на Chainalysis Ерин Плант сподели новината на събитието AxieCon на 8 септември.

Планте заяви:

С помощта на правоприлагащите органи и водещите организации в криптовалутната индустрия беше конфискувана криптовалута на стойност над $30 милиона, открадната от свързани със Северна Корея хакери. Това е първият случай в историята, в който е конфискувана криптовалута, открадната от севернокорейска хакерска група и сме уверени, че няма да е последният.

Плант продължи с това, че злонамерените играчи са използвали до момента цели 12,000 крипто адреса, което показва техните изключително сложни възможности за изпиране на пари.

Плант също така отбеляза, че неотдавнашните санкции на САЩ срещу Tornado Cash са принудили хакерите да се отдалечат от крипто миксера на транзакции и са започнали да “използват услугите на DeFi за […] превключване между няколко различни вида криптовалута в рамките на една транзакция”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Algorand напът да подобри представянето на мрежата


Според Chainalysis хакерите изглежда използват мостове, за да прикрият източниците на тези средства.

Свързаната със Северна Корея хакерска група Lazarus беше откраднала над $600 милиона от Axie Infinity по-рано през годината. По-късно Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на крипто миксера Tornado Cash за ролята му в подпомагането на хакерите да изперат откраднатите средства.

Междувременно Axie Infinity отвори отново Ronin, като добави допълнителни нива на сигурност и възстанови разходите на засегнатите потребители.

Към момента на публикуване Axie Infinity (AXS) се търгува на цена $13.88.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто борсата Coinbase добави стейкинг на Avalanche (AVAX)

Крипто борсата Coinbase е готова да пусне стейкинг на Avalanche (AVAX), ход, който подчертава нейния стремеж за пазарна доминация.

24.05.2024 4:00 1 мин. четене

Ето как реагира цената на Етериум на дългоочакваното одобрение на спот ETF

SEC официално одобри 8 предложения за спот Етериум ETF за американските пазари, но как това се отрази на цената на актива?

24.05.2024 1:33 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: SEC официално одобри спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е одобрила ускореното пускане на спот ETF за Етериум, както се посочва в документ, качен на уебсайта на агенцията.

24.05.2024 0:08 1 мин. четене

Все още няма одобрение на спот Етериум ETF – крипто общността тръпне в очакване

С идването на полунощ се очаква решението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) относно потенциалното одобрение на спот Етериум ETF.

24.05.2024 0:01 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.