НАЧАЛО Блокчейн

Chainalysis помагат във възстановяването на откраднатите средства от Axie Infinity

септември 9, 2022 8:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Chainalysis помагат във възстановяването на откраднатите средства от Axie Infinity

Chainalysis разкри, че е помогнала на американското правителство да изземе над $30 милиона от свързаните със Северна Корея хакери на Ronin Bridge на Axie Infinity (AXS).

Компанията за блокчейн анализи разкри, че е помогнала на правителството на САЩ да изземе над $30 милиона от свързаните със Северна Корея хакери на Ronin Bridge).

Старши изпълнителният директор на Chainalysis Ерин Плант сподели новината на събитието AxieCon на 8 септември.

Планте заяви:

С помощта на правоприлагащите органи и водещите организации в криптовалутната индустрия беше конфискувана криптовалута на стойност над $30 милиона, открадната от свързани със Северна Корея хакери. Това е първият случай в историята, в който е конфискувана криптовалута, открадната от севернокорейска хакерска група и сме уверени, че няма да е последният.

Плант продължи с това, че злонамерените играчи са използвали до момента цели 12,000 крипто адреса, което показва техните изключително сложни възможности за изпиране на пари.

Плант също така отбеляза, че неотдавнашните санкции на САЩ срещу Tornado Cash са принудили хакерите да се отдалечат от крипто миксера на транзакции и са започнали да “използват услугите на DeFi за […] превключване между няколко различни вида криптовалута в рамките на една транзакция”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Algorand напът да подобри представянето на мрежата


Според Chainalysis хакерите изглежда използват мостове, за да прикрият източниците на тези средства.

Свързаната със Северна Корея хакерска група Lazarus беше откраднала над $600 милиона от Axie Infinity по-рано през годината. По-късно Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на крипто миксера Tornado Cash за ролята му в подпомагането на хакерите да изперат откраднатите средства.

Междувременно Axie Infinity отвори отново Ronin, като добави допълнителни нива на сигурност и възстанови разходите на засегнатите потребители.

Към момента на публикуване Axie Infinity (AXS) се търгува на цена $13.88.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво казва Google Bard за AIDoge, RenQ Finance и Tradecurve?

Предвиждането на бъдещето на дадена криптовалута може да бъде трудна, почти невъзможна задача и много опитни инвеститори се затрудняват да решат с какво да диверсифицират.

юни 6, 2023 19:00 4 мин. четене

Етериум: Огромни движения на ETH на фона на крипто разпродажбата

В момента китовете наблюдават значително събитие на разпродажба на крипто пазарите, което доведе до внезапно движение на стотици хиляди Етериум (ETH).

юни 6, 2023 18:30 1 мин. четене

ChatGPT направи тази ШОКИРАЩА ценова прогноза за 2023 г.

ChatGPT е най-популярната тема в България през последния месец и макар да се появи в нашата страна една идея по-късно от САЩ, то със сигурност компаниите започват да следят изкуствения интелект и да правят своите нововъведения спрямо него.

юни 6, 2023 17:50 5 мин. четене

Бета тестерите на Avorak AI обявиха големи печалби при търговията с Polygon (MATIC)

На бързо развиващата се сцена за крипто търговия търсенето на точни и печеливши инвестиционни стратегии винаги е било основен приоритет.

юни 6, 2023 16:49 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.