НАЧАЛО Блокчейн

Ronin на Axie Infinity ще бъде рестартиран следващата седмица

юни 24, 2022 13:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ronin на Axie Infinity ще бъде рестартиран следващата седмица

Ronin, странична верига, свързана с Етериум, която е хост на играта Axie Infinity, планира да отвори отново своя мост следващата седмица, три месеца след като претърпя експлойт на стойност $600 милиона.

Екипът за разработка на Ronin, финансиран от Sky Mavis (създателя на Axie Infinity), потвърди в публикация в Twitter вчера, че мостът ще бъде рестартиран на 28 юни. По-рано екипът разработчици беше планирал рестартирането да се състои този четвъртък, но имаше леко забавяне.

Нашият инженерен екип работи усилено по подготовката за повторното отваряне на моста„, заяви екипът в Twitter, като добави, че рестартирането на моста изисква мрежов хард форк, при който валидаторите планират да обновят софтуера си. 

На 23 март хакери, по-късно идентифицирани като севернокорейската група Lazarus, поеха контрол над пет от деветте валидаторски нода на Ronin, което им позволи да откраднат 173,600 ETH и 25.5 милиона USDC.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Хард форкът на Cardano беше отложен заради срива на Terra – Чарлз Хоскинсън

По това време тези средства бяха на стойност над $600 милиона, което го превърна в един от най-големите хакове на криптовалути до момента. В отговор на това екипът трябваше да замрази експлоатирания мост и да спре Katana, децентрализиран борса на страничната верига.

С връщането на моста онлайн този вторник екипът обеща да възстанови разходите на засегнатите от експлойта. 

През април Sky Mavis набра $150 милиона от инвеститори, включително криптоборсата Binance и фирмите за рисков капитал Andreessen Horowitz и Paradigm. Тази сума, плюс собствените средства на компанията, ще помогне за възстановяването на средствата на засегнатите потребители. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

Optimism, мрежа от втори слой на Етериум, ще пусне Bedrock, първата си голяма актуализация, на 16 март, с цел да подобри производителността.

февруари 3, 2023 14:11 2 мин. четене

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене