НАЧАЛО Крипто Крими

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

SEC предприе действия срещу три компании, собственост на китайския милиардер Го Уенги, за съчетаване на приходите от две нерегистрирани предложения за ценни книжа.

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане (IPO), които взеха около $487 милиона заедно.


Скандалният Уенги, известен още като Майлс Куок или Майлс Гуо, е китайски бизнесмен в изгнание, който в момента живее в Ню Йорк. Той е известен със своите противоречиви политически позиции и връзките си с довереника на Доналд Тръмп, Стив Банън.


SEC подаде заповед за 13-ти септември, като документите показват, че компаниите на Гуо са се съгласили да платят споразумение с SEC в рамките на 14 дни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ анализатор споделя средносрочна прогноза за Биткойн

SEC очерта две нерегистрирани предложения за ценни книжа от фирмите на Гуо, като GTV Media Group, Saraca Media Group и Voice of Guo Media проведоха IPO между 1-ви април и юни 2020 г. Saraca и Voice of Guo, наречени “G Entities”, също проведоха ICO в същия период.


ICO събра $34 милиона от инвеститори, търсещи експозиция към G-доларите на фирмите - виртуална валута, за която емитентът твърди, че може да бъде заменена за златна или фиатна валута или използвана за закупуване на стоки в онлайн платформата на G Entities.


SEC установи, че G Entities не са предоставили на инвеститорите информация относно начина, по който ще се развият предполагаемите им цифрови активи и платформа, като добави:


Предприятията G все още не са разработили или разпространили дигиталните активи, продавани в предлагането на монети, или платформа, която би позволила на потребителите да извършват сделки или да продават цифрови активи.


Приходите от ICO се съчетават със средствата, събрани в предлагането на акции от $453 милиона, което има за цел да разпредели 10% от обикновените акции на GTV. Нерегистрираното IPO привлече участие от 5,500 души.


Фирмите са се съгласили да платят $486.6 милиона в глоби, лихви от $17.6 милиона и гражданска санкция от $35 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin СЕП. 18, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Instagram крипто рекламата с Ким Кардашиян предизвиква критики от финансов регулатор

Чарлз Рандел, председател на британския орган за финансово поведение, заяви в реч в понеделник, че Кардашиан е помолила повече от 250 милиона последователи в Instagram да “спекулират с крипто токени, ...
СЕП. 9, 2021 19:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света