НАЧАЛО Регулации

Binance получава предупреждение от Южноафрикански регулатор

СЕП. 4, 2021 10:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance получава предупреждение от Южноафрикански регулатор

Южна Африка се присъедини към нарастващ списък от юрисдикции, които таргетират Binance.

В своето прессъобщение Органът за поведение във финансовия сектор (FSCA), основният финансов регулатор на Южна Африка, призова широката общественост да проявява предпазливост и бдителност при работа с Binance Group.


В него се посочва, че базираното на Сейшелските острови предприятие е неоторизирано, което означава, че не му е позволено да предоставя никакви посреднически финансови услуги в страната.


Надзорният орган добавя, че криптовалутите остават нерегулирани в Южна Африка, като предупреждава инвеститорите, че могат да загубят парите си, ако “нещо се обърка”.


Преди предупреждението южноафриканската банка Absa блокира своите клиенти да изпращат плащания до Binance в началото на август. Той твърди, че забранява закупуването на цифрови активи поради местните разпоредби за валутен контрол.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези 5 алткойна изглеждат обещаващо, твърди анализатор

Binance се сблъска с поредица регулаторни ограничения по-рано тази година, като множество държави се активизираха да ограничат най-голямата борса в света.


Дори някои от най-отворените към крипто юрисдикции търсят да се дистанцират от Binance. По-рано тази седмица паричният орган на Сингапур обвини борсата в нарушение на местните правила за плащане и я добави в списъка си “предупреждение за инвеститорите”.


Миналия месец Южноафриканската служба за приходи също обяви по-строги данъчни правила за потребителите на криптовалута, които сега ще трябва да плащат до 45% данък върху печалбите си. Тези, които се опитват да избегнат данъци, потенциално могат да бъдат изправени пред затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света