НАЧАЛО Други

Цената на петрола се покачва, но печалбите са по-малки поради силния долар

10.06.2024 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на петрола се покачва, но печалбите са по-малки поради силния долар

В понеделник цените на петрола се покачиха, подпомогнати от надеждата за повишено потребление на гориво през лятото, но скокът на долара намали печалбите, тъй като инвеститорите изключиха възможността за незабавно намаляване на лихвените проценти в САЩ.

Цитирайки доклад на анализатори от Goldman Sachs, новата прогноза поставя цената на петрола сорт “Brent” на $86 за барел през третото тримесечие, позовавайки се на повишеното използване на петрол през лятото, което ще доведе до дефицит на пазара от 1.3 милиона барела дневно.

Към 15:30 ч. българско време фючърсите на суровия петрол тип Brent отразяват поскъпване с 80 цента до $80.4 за барел, като американският му аналог West Texas Intermediate (WTI) също се повиши с 93 цента до $76.56.

Миналата седмица петролът отбеляза трета поредна седмична загуба поради опасенията, че ОПЕК+ може да намали част от съкращенията на добива от октомври, като по този начин увеличи доставките, които и без това се увеличават.

Въпреки предишните намаления, направени от ОПЕК и съюзниците му, известни като ОПЕК+, запасите продължиха да се увеличават.

По-конкретно през миналата седмица запасите от суров петрол в САЩ се увеличиха заедно с резервите от бензин.

Освен това от енергийната консултантска компания FGE вярват, че цените ще продължат да растат, като в края на третото тримесечие според тях ще достигнат до около $85, подобно на прогнозата на Goldman Sachs.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.