НАЧАЛО Други

БРИКС: Г-7 ще отправят сериозно предупреждение към китайските банки и Русия

10.06.2024 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Г-7 ще отправят сериозно предупреждение към китайските банки и Русия

Срещата на лидерите на Г-7 наближава и те се готвят да разгледат финансовите последици от търговските отношения между Китай и Русия.

Смята се, че големите богати демократични държави вероятно ще отправят предупреждение към малките китайски банки, като им кажат да спрат да помагат на Русия да заобикаля западните санкции.

Според информацията процъфтяващата търговия между Пекин и Москва представлява заплаха за усилията в посока укрепване на отбраната на Украйна.

Тъй като големите китайски банки ограничават плащанията си по трансгранични транзакции с руснаци, за да не попаднат под евентуални санкции, по-малките в Китай подхващат повече бизнес с Москва.

Очаква се тази тема да заеме централно място по време на заседанията между висшите ръководители на планираната за 13-15 юни среща в Италия.

Въпреки че не са планирани незабавни наказателни действия срещу институциите, посланието на Групата на седемте водещи индустриални държави е недвусмислено. САЩ и техните съюзници искат да попречат на Русия да заобикаля санкциите, дори ако това означава да се посегне на финансовия сектор на Китай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “БРИКС: Г-7 ще отправят сериозно предупреждение към китайските банки и Русия”
  1. Mohamed Ali,

    Г-7 могат да наклонят шапката на БРИКС.
    Светът видя,че САЩ и съюзници,крадат авоари.Сега ще се сетят,(както Япония преди години)да си продават Американските ценни книжа и повече няма да си купят от тях……И ето ,че края ще дойде по-скоро от очакваното.

    • Значи навремето русия се опита да направи световен хаос с нейния болшевизъм и износа на ссср на соц.революции по света.Знаем как завърши всичко това.Сега русия отново се опитва да прави нов световен хаос(ред) и как мислите ще завърши това пак.Отговорът е много зле за русия

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.