НАЧАЛО Други

Цената на златото ще се изстреля значително според американски милионер

09.05.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на златото ще се изстреля значително според американски милионер

Известният инвеститор Джим Роджърс, милионер с богат опит на американските пазари, направи смела прогноза за цените на златото, предвиждайки сериозен скок в близко бъдеще.

Индексът XAU/USD, който следи спот цените на златото, показа, че в четвъртък благородният метал е надхвърлил прага от $2,300. Това рязко покачване на стойността се дължи на повишеното търсене от страна на различни сектори, включително инвеститори на дребно, институционални фондове и централни банки на развиващите се икономики.

Същественият ръст на търсенето тласка цените на златото към нови висоти, като през цялата 2024 г. стоката ще достига нови месечни върхове. Роджърс подчерта, че в случай на нестабилност на фондовия пазар цените на златото са готови да процъфтяват и могат да преживеят бърз възход. Продължаващите конфликти в Близкия изток, включващи Иран, Израел и Палестина, допринесоха за нестабилността на световните фондови пазари.

Експертът подчерта, че цените на златото са останали в относителна стагнация в продължение на около пет години, преди да наберат скорост в последно време. Той предположи, че подобна динамика има тенденция да тласка стоката към значими печалби. Роджърс отбеляза, че когато дадена стока остане неактивна за продължителен период от време и след това претърпи движение, тя е склонна да набере инерция, какъвто е настоящият случай със златото.

В интервю за Business Today TV Роджърс сподели своите възгледи, заявявайки:

Цените на златото се задържаха в продължение на няколко години. Въпреки това през последните месеци станахме свидетели на чувствително покачване. Когато една стока, която е била в застой за продължителен период от време, започне да се движи, се натрупва инерция. Такъв е сегашният сценарий със златото и тази динамика набира сила. Бъдещата траектория на цените на златото остава несигурна.

Роджърс също така изрази очакванията си за пазарно сътресение на акциите през третото или четвъртото тримесечие на годината. Той предположи, че подобно развитие на събитията ще насочи инвеститорите към златото и среброто като защитни активи, което допълнително ще подхрани покачването на цените им. В заключение Джим Роджърс потвърди ангажимента си да задържи инвестициите си в злато и сребро, изразявайки готовност да придобие още, ако цените се понижат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.