НАЧАЛО Други

БРИКС: Алиансът продължава да трупа злато с рекордни темпове

08.05.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Алиансът продължава да трупа злато с рекордни темпове

Икономическият алианс БРИКС активно увеличава златните си резерви като част от текущата си стратегия, а Китай е начело в 17-месечната поредица от придобивания на благородния метал.

Очаква се тези колективни усилия да повишат стойността на златото, особено като се има предвид неотдавнашният скок на цената му, достигнала исторически максимум от $2,431 миналия месец. Тъй като централните банки не показват признаци за забавяне на практиките си за закупуване на злато, натискът за повишаване на цените на златото вероятно ще се запази.

Акцентът на алианса БРИКС върху диверсификацията от щатския долар е съществен двигател на тази тенденция. По-специално значителното търсене на злато от страна на Китай изигра решаваща роля за повишаването на цените.

Рос Норман, главен изпълнителен директор на Metalsdaily.com, подчерта ключовата роля на Китай, описвайки притока на злато в страната като преминаващ от солиден към пороен поток.

Непрестанната серия на покупки от страна на Китай не само увеличи световното търсене на злато, но и допринесе за изчерпване на наличните златни резерви, което допълнително повиши стойността му.

Анализаторите, включително тези от Morgan, очакват, че тази тенденция ще доведе до надхвърляне на цената на златото от $2,500 до 2024 г., което ще отбележи значителна промяна в начина, по който се възприема стойността на златото, и в подхода на държавите към стратегиите за закупуване и диверсификация на златото.

Тази промяна отразява практики, които не са срещани от епохата преди Бретън Уудс, и подчертава променящата се динамика на геополитическите и икономическите съображения, свързани със златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.