НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн продължава да расте, а инвеститорите отново имат апетит за риск

28.02.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн продължава да расте, а инвеститорите отново имат апетит за риск

Наскоро Биткойн надхвърли границата от $57,000, което показва устойчива възходяща тенденция в стойността му.

На фона на тази бича инерция инвеститорите в Биткойн проявяват все по-голяма готовност да поемат риск, като дават приоритет на по-големите инвестиции. Тази промяна в апетита за риск съвпада с трудностите, с които се сблъскват традиционните пазари като златото и акциите, за да издържат на темпото.

Данните на Glassnode разкриват забележимо повишаване на рисковото поведение сред инвеститорите в Биткойн. Различните показатели за спекулации, включително борсовата активност, капиталовите потоци, ливъриджът на дериватите и институционалното търсене, се увеличават.

 

Нарастващите спот обеми и притокът на средства в Биткойн ETF подчертават повишения интерес към тези финансови инструменти, сигнализирайки за забележителна промяна в настроенията на инвеститорите към сектора на криптовалутите. От началото на годината досега основните криптовалути като Етериум и Биткойн са поскъпнали с 30-36%.

BTC, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, наскоро премина границата от $57,000 за първи път от ноември 2021 година насам. Към момента на писане на статията BTC се търгува за $56,600 като пазарната му капитализация надхвърли $1.1 трилиона.

Ралито на Биткойн и повишеният апетит за риск съвпадат с период на несигурност на традиционните пазари. Докато S&P 500 отбеляза спад от 0.5% в понеделник, 26 февруари, Биткойн стана свидетел на забележителен ръст от 10%. Въпреки положителните събития, като например резултатите на Nvidia, неяснотата около траекторията на намаляване на лихвените проценти от страна на Фед продължава да тежи на настроенията на фондовите пазари.

В сравнение с традиционни активи като акции и злато, BTC се представи по-добре през тази година, достигайки най-високата си точка спрямо благородния метал от повече от две години. С увеличение от 33% от началото на годината последователната възходяща траектория на Биткойн подхрани интереса и към алтернативни криптовалути като ETH и BNB.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.