НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да доведе до световен мир и да сложи край на войните

27.02.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да доведе до световен мир и да сложи край на войните

Макс Кайзер, старши Биткойн съветник и председател на Volcany Energy и Греъм Елууд, водещ на подкаста "Orange Pill" разгледаха сложната динамика между традиционните фиатни валути, войните и трансформационния потенциал на Биткойн (BTC) за насърчаване на глобалната хармония.

Диалогът им се проведе на фона на законодателните действия на Украйна за замразяване на банкови сметки и активи на лица, избягващи военна служба – действие, което подчертава принудителната власт на правителствата чрез централизирани финансови системи.

Кайзер и Елууд разгледаха внимателно ролята на фиатната валута като катализатор за удължаване на глобалните конфликти. Те твърдят, че фиатните валути подхранват войните, като поддържат икономики, които се превръщат в мишени за други държави. Те прогнозираха, че замяната на фиатната валута с Биткойн може да намали стимула на много държави да водят войни.

Освен това, за разлика от фиатните валути, които са податливи на правителствени манипулации и инфлация, децентрализираният характер на Биткойн и криптографската сигурност предлагат надежден щит за националната икономика.

Елууд отбеляза по време на интервюто:

С Биткойн никой от нас няма да има нужда да участва в безсмислени войни, които обслужват предимно интересите на богатите.

Интересът на централните банки към войните

Разговорът се завъртя и около гледната точка на централните банки за потенциалното превръщане на Биткойн в доминираща валута. Основен аспект от дейността на централните банки, особено по време на война, включва емитирането на дългове, които значително увеличават приходите на банката. Ако Биткойн измести традиционните валути, тези банки ще загубят стимула си да отпускат заеми.

Елууд доразви този аспект, като заяви:

Централните банки по същество искат да запазят статуквото, независимо от изхода на конфликтите. Те са безразлични към това кой ще излезе победител.

Тази взаимовръзка между войната, фиатната валута и дълга е в основата на пропагандата на Кайзер и Елууд за Биткойн като реален начин за укрепване на световния мир.

Биткойн: Катализатор за световен мир

Освен това Кайзер и Елууд предвидиха сценарий, при който широкото разпространение на BTC предизвиква промяна на парадигмата в международните отношения. С икономики, обвързани с Биткойн, държавите няма да имат стимул за агресия и вместо това ще търсят дипломатически решения на конфликтите. Тази перспектива признава практическите последици от Биткойн – бездържавна, децентрализирана валута, неподвластна на правителствени интервенции и политики на централните банки.

Подчертавайки значението на Биткойн като глобална валута, Кайзер отбеляза:

В историята икономическата динамика се е развивала като следствие от военни действия. Ако плячката от войната стане недостижима поради неконфискуеми пари, стимулът за конфликт намалява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.