НАЧАЛО Други

Цената на акциите на Tesla ще се срине със 70% според нова прогноза

14.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на акциите на Tesla ще се срине със 70% според нова прогноза

Според инвеститора Дани Моузес акциите на Tesla се насочват към значителна корекция и се очаква да спаднат рязко.

Моузес, известен с ролята си в „The Big Short“ и дългогодишен скептик спрямо Tesla, прогнозира, че акциите на компанията в крайна сметка ще паднат до $50, което е драстичен спад от 70% спрямо сегашното ниво от $171. Той смята, че въпреки амбициозните начинания на Tesla в областта на роботиката и изкуствения интелект, тези иновации не могат да прикрият за дълго основните слабости в нейния бизнес.

Моузес, който е основал Moses Ventures, разкри своята шорт позиция в Tesla миналата година, воден от опасения относно придобиването на X (бивш Twitter) от главния изпълнителен директор Илон Мъск. Той твърди, че това придобиване е отклонило вниманието на Мъск от Tesla в момент, в който компанията е изправена пред множество предизвикателства.

Моузес остава критичен към Мъск, като обяснява продължаващата си меча позиция по отношение на Tesla с това, което възприема като разсеяно лидерство на Мъск. Тази нагласа се появява въпреки неотдавнашния спад на акциите на Tesla от 33% от началото на годината.

Въпреки че акциите на Tesla се възстановиха за кратко, след като Мъск потвърди ангажимента си към инициативите за роботизирани таксита и изкуствен интелект по време на разговора за приходите за първото тримесечие, Моузес разглежда тези съобщения като опити за отклоняване на вниманието от влошаващите се основни показатели на компанията. Той отбеляза непоследователността на Мъск, като изтъкна съкращенията и оперативните трудности в рамките на основния бизнес на Tesla, които контрастират с публичния фокус на Мъск върху бъдещите технологии.

Анализаторите от Уолстрийт също изразиха предпазливост по отношение на Tesla, посочвайки разочароващите обеми на доставките и по-неблагоприятните перспективи за индустрията. Освен това в момента Tesla е обект на разследване от страна на Министерството на правосъдието, което проверява дали компанията е подвела потребителите и инвеститорите относно възможностите на своята технология за самостоятелно шофиране.

Моузес смята, че акцентът върху роботаксите и изкуствения интелект в крайна сметка ще отслабне, особено след като основната дейност продължава да бъде подложена на натиск. Той предполага, че цена на акциите от $50, равняваща се на пазарна капитализация от $150 милиарда, е по-разумна оценка за Tesla.

В контраст с мечата си позиция по отношение на Tesla, Моузес похвали компанията за автономно шофиране, наречена Wayve. Тази компания неотдавна привлече инвестиции в размер на $1 милиарда от големи играчи като Nvidia и Бил Гейтс, което отразява вярата на Моузес в потенциала на други технологии за автономно управление в сравнение с настоящата траектория на Tesla.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.