НАЧАЛО Алткойни

Цена на Dogecoin: Ето от какво зависи посоката на тренда

ноември 30, 2022 15:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цена на Dogecoin: Ето от какво зависи посоката на тренда

Не толкова отдавна крипто инвеститорите не проявяваха почти никакъв интерес към меме токена Dogecoin (DOGE). Ценовото му действие беше относително неактивно между юни и октомври.

Въпреки това представянето му през ноември може да се счита за забележително благодарение на подновения инвеститорски интерес.

По-важното е, че последните събития могат да вдъхнат нова надежда за бъдещето на криптовалутата.

Придобиването на Twitter от основателя на Tesla Илон Мъск отново разпали интереса към Dogecoin. Милиардерът предприемач и преди се изказваше за DOGE през 2021 г. Придобиването породи надежда, че Dogecoin ще бъде интегриран в платформата за микроблогове. Според последните доклади Мъск може да се интересува от ход в тази посока.

Все още обаче нямаше официално потвърждение на плана на Twitter да интегрира Dogecoin като метод за плащане. Въпреки това подобно развитие не би било далеч от истината, като се има предвид подкрепата на Мъск за криптовалутата. По-важното е, че ако Twitter осъществи такава разработка, това ще осигури на DOGE експозиция пред стотици милиони хора.

Приемането на Dogecoin в такъв мащаб може потенциално да предизвика силна вълна на търсене и да му позволи да си осигури по-голяма полезност. Това е една от основните причини, поради които инвеститорите в DOGE внезапно отново се заинтересуваха от актива. Особено след като през 2022 г. той беше силно подценен.

Оценка на текущото търсене на Dogecoin

Ценовото движение на DOGE доведе до 47% рали от дъната от миналата седмица до последния си връх в началото на тази седмица. Неотдавна актива премина над нивото от 50% на индекса на относителната сила (RSI), както и над 50-дневната пълзяща средна, като биковете възстановиха относителната си сила.

Тъй като няма официално потвърждение за интеграцията на Dogecoin с Twitter, настоящото рали е силно спекулативно. Могат ли обаче биковете да поддържат ралито поне докато не се стигне до свръхпродажби?

Средната възраст на монетата DOGE регистрира непрекъснат ръст през последните около 20 дни. Това беше потвърждение, че все повече купувачи са предпочели да държат дългосрочно (HODL). Въпреки това повечето от притежателите през ноември не бяха на печалба според метриката на реализираната пазарна капитализация HODL waves. Това може да се дължи на факта, че повечето инвеститори влязоха по време на корекцията през първата и втората седмица на ноември.

Горните наблюдения показаха, че инвеститорите в Dogecoin постепенно възвръщат доверието си. Това обаче не означаваше непременно, че алткойнът ще продължи да се покачва. Последното повишение може да подтикне инвеститорите, които са влезли при дъната от миналата седмица, да реализират печалби.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Поглед към разпределението на предлагането на DOGE разкри, че вече има известен натиск за продажба от страна на адреси, притежаващи между 1 и 10 милиона монети. Това беше потвърждение на краткосрочното прибиране на печалби, което може да ограничи възхода.

Dogecoin продължава да има известна инерция, вероятно защото други големи инвеститори продължават да акумулират. Краткосрочното повишение може да се превърне в голямо рали, ако Илон Мъск потвърди интеграцията на DOGE с Twitter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.