НАЧАЛО Алткойни

Cardano е сред най-разработваните крипто проекти

септември 4, 2022 11:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano е сред най-разработваните крипто проекти

Понастоящем Cardano е сред трите най-активно разработвани крипто проекта за седмицата с 490 приноса в Github. 

Въпреки че активността на разработката има малък или никакъв ефект върху краткосрочните движения на пазарните цени, това може да бъде положителен знак за дългосрочното развитие на проекта.

Cardano е бил най-разработваният актив и през 2021 г. Очаква се хард форкът Vasil, основната актуализация на Cardano, да стартира този месец. Васил Дабов, покойният български математик и известна фигура в общността на Cardano, е почетен с това, че ъпгрейдът ще носи неговото име. 
След успешното завършване и обширните тестове, датата на пускане на форка в основната мрежа е определена за 22 септември от разработчика на Cardano – Input Output Hong Kong.

Да очакваме ли забавяне?

Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, също обяви датата, което предизвика вълнение в общността. Както обикновено, скептиците побързаха да изтъкнат, че форкът може да преживее още едно забавяне, което създателят на Cardano категорично отхвърли. 

По време на излъчване на живо в началото на миналия месец Хоскинсън спомена, че не предвижда по-нататъшни забавяния на стартирането на Vasil в основната мрежа. Според метриките за готовност, които се наблюдават от IOG, възелът Vasil 1.35.3 е произвел 87% от блоковете в основната мрежа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) може са спадне до $15,000 – Макс Гохман


Докато Binance беше значително по-близо до завършване на интеграцията си, борсите MEXC и Bitrue бяха посочили, че имат готовност за прехода. Борсите AscendEX, NDAX и Dex-Trade също са готови за Vasil, като редица други борси са в процес на актуализиране на своите възли. Освен това 70% от децентрализираните апликации съобщават за положителни резултати от пред производствените тестове.

Input Output обяви сътрудничеството си в областта на блокчейн изследванията, като финансира нов „Блокчейн изследователски хъб“ на стойност $4.5 милиона в Станфордския университет, един от най-добрите центрове за научни изследвания и висше образование в света.

Този „Блокчейн изследователски център“ ще възприеме мултидисциплинарен подход и ще даде на изследователите възможност да работят с блокчейн индустрията, разширявайки знанията и перспективите за блокчейн технологията, както се посочва в блог публикация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене

Близо 200% скок за алткойн, базиран на изкуствен интелект – ето защо

SingularityNET, проект, базиран на Етериум и насочен към изкуствения интелект (ИИ), отбеляза забележителен растеж.

февруари 6, 2023 13:25 2 мин. четене