НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) може са спадне до $15,000 – Макс Гохман

септември 3, 2022 14:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) може са спадне до $15,000 – Макс Гохман

Експерти от голям хедж фонд смятат, че Биткойн може да спадне до $15,000, ако не успее да задържи ключовото ниво от $20,000.

Скорошен доклад за заетостта в САЩ вероятно ще изпрати водещата криптовалута чувствително под зоната от $20,000 с потенциал да достигне $15,000, според AlphaTrAI – хедж фонд, който миналия месец разпродаде крипто активите си, според скорошна статия на Bloomberg.

Главният оперативен директор на AlphaTrAI Макс Гохман заяви пред медията, че докладът за заетостта се е оказал по-силен от очакваното. 

По-високите стойности на безработицата означават, че Федералният резерв вероятно ще повиши лихвените проценти още повече. Това може да изложи водещата дигитална криптовалута на риск от спад значително под нивото от $20,000. 

Гокман заяви, че в момента Биткойн е силно обвързан с макроикономическите настроения, така че нивото от $20,000 е от решаващо значение. Загубата му би означавала по-дълбок спад за актива. AlphaTrAI превърна по-голямата част от своите крипто притежания в пари в края на август, като приключи този месец със спад от едва 0.4%.

Последният път, когато най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се търгуваше в зоната на $15,000, беше в началото на 2020 г., когато светът се сблъска с пандемията. 

През ноември 2021 г. Биткойн успя да се покачи до исторически връх от близо $69,000. Старши пазарен анализатор от Oanda Corp. Едуард Моя заяви в бележка, че за Биткойн е от решаващо значение да задържи нивото от $20,000, когато бъде публикуван друг важен доклад – Non-farm payrolls (NFP). Докладът трябва да излезе на 2 септември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Наближава повратен момент за крипто пазарите – Б. Бархайдт


В противен случай, според него, Биткойн може да спадне до летните нива. Най-ниското ниво, което BTC достигна тогава, беше около $18,000 в средата на юни.

Анализаторът Майкъл Ван де Поуп сподели какво може да предвещае обрат на цената.

Във видео Ван де Поуп каза в YouTube видео, че крипто трейдърите трябва да следят какво прави щатският долар, както и как се развива еврото спрямо долара.

Индексът DXY гледа към потенциален обрат скоро, тъй като [месечната графика] навлиза в територии, които не сме виждали от върха през февруари 2015 г., който в крайна сметка беше дъното на мечия пазар за Биткойн. [Седмичната графика] гледа към потенциален обрат, но всичко зависи от следващите седмици и от това дали DXY ще падне под 108.6 пункта. В края на краищата Евро/Долар също трябва да се обърне и да си възвърне 1.01, тъй като това може да бъде спусък за други валути, включително Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене