НАЧАЛО Други

Брокерска компания стартира услуги за крипто търговия в Хонгконг

февруари 15, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Брокерска компания стартира услуги за крипто търговия в Хонгконг

Глобалната брокерска компания Interactive Brokers обяви старта на услугите си за търговия с криптовалути за клиенти в Хонконг на 14 февруари.

Услугите свързани с крипто търговия са стартирани съвместно с OSL Digital Securities, лицензирана от Комисията по ценни книжа и стокови фючърси (CFTC) брокерска платформа за търговия с дигитални активи за професионални инвеститори.

Преди това инвеститорите трябваше да използват различни платформи за търговия от различни брокери и борси, за да търгуват с криптовалути и други класове активи.

Физически лица с активи на стойност над 8 милиона хонконгски долара ($1 милион) или институции с 40 милиона хонконгски долара ($6 милиона), които са жители на Хонконг вече могат да търгуват с криптовалута заедно с други класове активи, налични в платформата на Interactive Brokers.

Досега те използваха централизирано управление на паричните средства, за да търгуват с акции, опции, фючърси, облигации, договори за събития, взаимни фондове и борсово търгувани фондове. Наред с това на същата платформа те вече ще могат да търгуват с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор отправя предупреждение към трейдърите


Дейвид Фридланд, ръководител в Interactive Brokers заяви:

Търсенето на дигитални активи от инвеститорите продължава да расте в Хонконг и по света и за нас е удоволствие да въведем криптовалута, за да отговорим на целите за търговия на клиентите на този важен пазар.

Стартирането на услугите за крипто търговия се случва в момент, в който Хонконг се опитва да възстанови статута си на регионален финансов център.

Освен това наскоро DBS, най-голямата банка в Сингапур, заяви, че възнамерява да кандидатства за лиценз, за да започне да предлага услуги за търговия с криптовалути на клиентите си на територията на Хонконг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене