НАЧАЛО Други

БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

06.05.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

По данни на Централната банка преките инвестиции в Бразилия са нараснали до $9.591 милиарда, надхвърляйки прогнозираните $6.85 милиарда и отбелязвайки значително увеличение спрямо $7.3 милиарда, регистрирани през март 2023 г.

Това представлява най-високата месечна стойност от 2012 г. насам, когато страната стана свидетел на нетни входящи потоци в размер на $14.9 милиарда. Докладът, предоставен от Brasil 247, подчерта забележителната траектория на растеж.

Централната банка приписва мартенския резултат на нетните входящи потоци от $4.1 милиарда в акции и $5.5 милиарда в междуфирмени транзакции, подчертавайки разнообразните източници, допринасящи за икономическата жизненост на Бразилия.

През 2023 г. Бразилия си осигури втората позиция в световната класация на дестинациите за чуждестранни инвестиции. Данните на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) сочат, че Бразилия е привлякла общо $64 милиарда преки чуждестранни инвестиции (FDI), което потвърди нейната привлекателност за международните инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.