НАЧАЛО Други

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

06.05.2024 4:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

Той подчерта, че ясната комуникация и прозрачният подход, включително определянето на ясни цифрови цели за по-дългосрочна инфлация, са от решаващо значение за стабилизиране на инфлационните очаквания и постигане на желаното ниво на инфлация.

Въпреки постоянните призиви за реформиране на своите политически насоки и методи за комуникация, Федералният резерв запази фокуса си върху целта за инфлация от 2%, която е централен аспект на неговата политическа рамка от 2012 г. насам. Въпреки че инфлационният натиск се намали след достигането на връх през средата 2022 г. процентът остава доста над целта на Фед.

Гледайки напред, политиците на Фед се подготвят за цялостен преглед на политическата рамка на централната банка по-късно тази година. Въпреки това критици като бившия министър на финансите на САЩ Лорънс Съмърс настояват за изоставяне на целта за инфлация от 2%, предупреждавайки, че спазването й може да доведе до значителен икономически спад в близко бъдеще.

Съмърс също критикува комуникационните практики на Фед, цитирайки непоследователността в публичните изявления и речи на политиците. За разлика от това президентът на Федералния резерв на Чикаго Остан Гулсби защити разнообразието от възгледи във Федералния резерв и подчерта важността на ефективната комуникация.

По време на конференцията политиците на Фед запазиха текущия диапазон за разходите по краткосрочни заеми, които останаха непроменени от юли 2023 г. Въпреки това нито Гулсби, нито Уилямс предоставиха актуализирани перспективи за инфлационните тенденции за останалата част от годината или за потенциални намаления на лихвените проценти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.