Home

БРИКС: Ще има ли валута на съюза тази година?

14.06.2024 13:22 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ще има ли валута на съюза тази година?

Представянето на валутата на БРИКС бе одобрено от групата, а подробностите за нея най-вероятно ще бъдат представени на срещата на върха, която се очаква края на 2024 г.

Началото на новата валута беше обявено през миналата година, а Русия и Иран споделиха, че очакват нейното пускане в обращение възможно най-скоро.

Макар някои коментари на запознати с въпроса лица да намекват за стартирането на валутата през октомври 2024 г., представител на индийската част от консорциума твърди, че тя може да не бъде въведена преди 2027 г.

Според Бинод Синг Аджатшатру, директор на Института на БРИКС в Ню Делхи, блокът най-вероятно ще успее да въведе в експлоатация общата валута през следващите 3-4 години. Той сподели, че е необходимо да има стабилен икономически растеж в страните от БРИКС, за да се премахне господството на щатския долар.

Освен това развитието на платежната система на БРИКС предизвика още повече коментари за въвеждането на нова валута. Предполага се, че срещата на върха през октомври ще даде по-ясна представа за напредъка около проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.