Home

БРИКС: Още една страна официално подаде заявление за присъединяване

14.06.2024 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Още една страна официално подаде заявление за присъединяване

Един от основните приоритети на алианса БРИКС е да разшири броя на своите държави-членки и сега е на път да присъедини още една страна.

С официалното си заявление, Тайланд дава сериозна индикация за интереса си към съюза. Това се случи след неотдавнашната среща на БРИКС, на която министър-председателят представи официалният иск на Тайланд за присъединяване.

Тази година блокът имаше за цел да приеме общо шест държави и четири от тях действително се присъединиха. Въпросната стъпка е една от инициативите, насочени към диверсифициране на глобалното влияние на БРИКС, като част от този план е изграждането на нов многополюсен свят, който да се противопостави на западната система.

Министърът на външните работи на Тайланд Марис Сангямпонгса присъства на последната среща на съюза и коментира членството с китайския външен министър Ван И.

На предишната среща през 2023 г. присъстваха Обединени арабски емирства (ОАЕ), Египет, Иран и Етиопия, която допринесе блокът да се разшири за първи път от 2001 г. насам. Многостранното решение бе голямо постижение, тъй като изобрази нарастващото въздействие на съюза.

Тайланд ще се превърне в първата страна от Югоизточна Азия, която ще се присъедини към БРИКС, ако членството ѝ бъде одобрено, което ще илюстрира още един успех на тази асоциация в нейната пълна глобализация.

Влизането на Тайланд ще има далечно въздействие върху икономическите стратегии на БРИКС, както и върху стратегиите за дедоларизация, което ще проправи пътя на обединението към максимално ефективно прилагане на глобалните икономически стратегии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.