Home

БРИКС: Русия и Иран водят преговори за ново партньорство

01.07.2024 9:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия и Иран водят преговори за ново партньорство

Според говорител на руското външно министерство Русия и Иран, които са членове на БРИКС, са в процес на преговори за нов договор за партньорство.

Мария Захарова спомена в сряда, че Москва в момента е ангажирана с разработването на това, което тя определи като значителен договор с Иран, като подчерта, че той се различава от предишни споразумения като това със Северна Корея.

Говорителката изтъкна продължаващите усилия за засилване на двустранното сътрудничество между Техеран и Москва, особено след присъединяването на Иран към БРИКС.

Миналата година двете страни се споразумяха също така да осъществяват търговия, използвайки местните си валути вместо щатския долар, с което допълнително затвърдиха икономическите си връзки.

Освен това, според руското външно министерство, наскоро беше финализиран нов междудържавен договор, отразяващ засилените отношения между Русия и Иран.

С присъединяването на Иран към БРИКС алиансът продължава да укрепва вътрешните си връзки между държавите членки.

Ангажираността на Иран с БРИКС, включително засилените отношения с Китай, също така увеличи износа на петрол до шестгодишен връх, допринасяйки значително за икономическата динамика в рамките на БРИКС след разширяването му през 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.