Home

БРИКС: Индия може да започне да отхвърля нови членства

30.06.2024 20:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Индия може да започне да отхвърля нови членства

Миналата година БРИКС покани шест нови държави да се присъединят към алианса, но само четири приеха поканата. Нови членове станаха Обединените арабски емирства, Египет, Иран и Етиопия, докато Аржентина отказа предложението.

Саудитска Арабия все още обмисля решението си дали да се присъедини, Аржентина отказа, а членът на БРИКС Индия изглежда недоволен от последните попълнения. На срещата на върха през 2024 г. Индия обмисля да отхвърли всички предложения за ново членство.

Както Русия, така и Китай се стремят към по-нататъшно разширяване на БРИКС по време на предстоящата среща на върха с намерението да създадат блок, който да оспори влиянието на САЩ, Европа и други западни държави.

Индия обаче е обезпокоена, че Русия и Китай използват БРИКС, за да развиват собствените си геополитически амбиции, вместо да насърчават балансирано партньорство.

Източници посочват, че Индия се застъпва за пауза в разширяването, като предлага петгодишна почивка, преди да се обмисли включването на допълнителни държави. Целта на тази пауза е да се даде време на настоящите членове да се адаптират към последните промени и да се гарантира запазването на първоначалните принципи на блока за равенство и сътрудничество.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Китайският юан поскъпва спрямо американския долар, достигайки връх през юли

Напоследък китайският юан поскъпна спрямо щатския долар, като достигна най-високото си средно равнище за юли.

19.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.