Home

БРИКС: Русия определи първото условие за членство в съюза

19.06.2024 20:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия определи първото условие за членство в съюза

Русия, която е един от основателите на алианса БРИКС, заяви, че страните, които се стремят към членство в съюза, трябва да се въздържат от участие в икономически санкции, наложени от Запада срещу който и да е член на алианса.

Това условие, споделено от руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, има за цел да противодейства на ограниченията, наложени от САЩ, страните от НАТО и ЕС в отговор на войната в Украйна.

Традиционно БРИКС се фокусира върху геоикономиката, като се застъпва за реформа на световния икономически ред и насърчава търговията между членовете.

Геополитическите сътресения, предизвикани от конфликта в Украйна, и произтичащите от тях западни санкции срещу Русия обаче прекъснаха международната търговия, веригите за доставки и банковите транзакции, което се отрази на членовете на алианса.

Прилагането на тази мярка може да обтегне отношенията в рамките на алианса БРИКС, тъй като има шанс Индия, Южна Африка и Бразилия да не се противопоставят на западните ограничения. От друга страна Индия и Китай например поддържат значителни търговски отношения с Русия, особено с нефт и газ, като често използват различни методи, за да заобиколят въпросните санкции.

Това условие обаче може да намали желанието на някои от потенциалните нови членове да се присъединят към съюза. Очаква се темата да бъде ключова на срещата на БРИКС+ в Санкт Петербург, която ще се проведе през октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.