НАЧАЛО Други

БРИКС: Разширението на съюза може да трансформира глобалното развитие и икономика

септември 2, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Разширението на съюза може да трансформира глобалното развитие и икономика

След като БРИКС съобщи за приемането на шест нови страни членки, Бразилия изрази очакването си за значителни глобални промени в резултат на това разширяване.

Президентът Луис Инасио Лула да Силва изрази оптимизма си относно укрепването на позициите на икономическия съюз по време на редовното си седмично обръщение към бразилската общественост.

По време на това обръщение той с ентусиазъм обсъди потенциалните резултати от наскоро одобреното разширяване, при което към алианса се присъединиха Саудитска Арабия, Аржентина, Египет, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Етиопия.

Вниманието на целия свят беше насочено към срещата на върха на БРИКС през 2023 г., на която блокът имаше за цел да затвърди политиките си за растеж, включително критериите за разширяване и икономическите инициативи.

Вследствие на решението за разширение Бразилия подчерта очакванията си за трансформиращо глобално развитие. Президентът Лула да Силва подчерта значението на това разширяване, особено в икономическия дискурс.

Той засегна и дискусиите в рамките на блока относно проектите за обща валута, като предположи, че това би могло да рационализира търговията между страните членки и да намали зависимостта от щатския долар.

Лула да Силва подчерта значението на продължаването на обсъжданията на идеята за обща валута, като посочи, че тя все още се разглежда. Той изрази надежда, че развитието на общата валута ще играе ключова роля на срещата на върха през следващата година, като евентуално ще бъде паралелно с въздействието на настоящата експанзия. Това допълнително подхранва оптимизма относно перспективите за растеж на алианса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.