НАЧАЛО Други

БРИКС планира огромна инвестиция от над $13 милиарда в петрол

11.05.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС планира огромна инвестиция от над $13 милиарда в петрол

Икономическият съюз БРИКС, в сътрудничество с Обединените арабски емирства (ОАЕ), планира значителна инвестиция в размер на $13.5 милиарда в петролния сектор.

Според информацията Mubadala Capital, изцяло притежаваното подразделение за управление на активи от суверенния инвестиционен фонд на ОАЕ Mubadala Investment, планира да инвестира около $13.5 милиарда в проект за биогорива в Бразилия през следващите 10 години.

Включването на нови страни членки, като ОАЕ, Саудитска Арабия, Иран, Египет и Етиопия, допълнително демонстрира ангажимента на БРИКС да разшири обхвата си и да разнообрази членската си база. Инвестиционният план, оглавяван от ОАЕ, не само означава значително вливане на капитали в петролния сектор на Бразилия, но също така поставя основите на по-задълбочено икономическо сътрудничество между двете страни.

Предложената инвестиция подчертава допълващите се предимства на Бразилия и ОАЕ, като селскостопанските постижения на Бразилия се съчетават с опита на ОАЕ в петролната индустрия. Освен това потенциалното създаване на нова фондова борса в Бразилия подчертава дългосрочната визия за икономическо сътрудничество между двете страни.

Като цяло тази инициатива служи за укрепване на стратегическите цели на алианса БРИКС, като същевременно демонстрира реалните ползи от усилията за разширяване. Тъй като БРИКС продължава да се развива и да привлича нови членове, той е готов да играе все по-влиятелна роля в оформянето на глобалния икономически пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.