НАЧАЛО Други

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

25.02.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

Венецуела отдавна се стреми да бъде част от усилията за разширяване на блока. Остава обаче въпросът: готова ли е Венецуела да стане член на колектива на БРИКС до 2024 г.?

Алиансът БРИКС привлече вниманието, когато по време на годишната среща на върха през 2023 г. обяви шест държави, които ще бъдат включени в плана му за първоначално разширяване. Сред поканените държави пет избраха да се присъединят към алианса в началото на новата година. Вследствие на това блокът посочи намерението си да приложи подобен план за разширяване през тази година.

През изминалата година икономическият алианс БРИКС отбеляза забележителен растеж в световен мащаб. Блокът се обедини, за да засили присъствието си в световната икономика, създавайки колектив, към който много държави се стремят да се присъединят.

На фона на обсъжданията на текущите стратегии за растеж Венецуела изглежда е на път да се присъедини към икономическия съюз БРИКС през 2024 г.

Президентът Мадуро потвърди интереса на страната да стане член на този разширяващ се икономически блок, като подчерта, че включването на Венецуела може да стане скоро.

Мадуро също така похвали БРИКС за ролята ѝ в промяната на световния ред, предвиждайки преход от “стария колониален свят с войни, интервенции, геноцид и комплекс за превъзходство” към “нов свят с БРИКС“.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

БРИКС: Китай продължава да доминира в рамките на съюза

Създаването на БРИКС, която първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия и Китай, може да се проследи до публикация от 2001 г. на икономиста от Goldman Sachs Джим О’Нийл.

15.04.2024 18:34 2 мин. четене

Най-добрите приложения на блокчейн през 2024 г.

Докато криптовалутите не започнаха да процъфтяват, едва ли някой имаше представа какво всъщност означава терминът “блокчейн”. 

15.04.2024 17:13 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.