Home

БРИКС може значително да увеличи своя БВП с новия си фокус

30.06.2024 9:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС може значително да увеличи своя БВП с новия си фокус

БРИКС обмисля значително увеличение на БВП чрез последната си стратегия за разширяване, като се фокусира върху страните от Югоизточна Азия като потенциални нови членове.

Този ход може да има далечни последици както за световната икономика, така и за геополитическата позиция на алианса.

Страните от Югоизточна Азия регистрират общ БВП от около $3.67 трилиона – цифра, която непрекъснато нараства през последните години. С плановете си за потенциално присъединяване към БРИКС Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), която от създаването си през 1967 г. включва държави като Бруней, Индонезия, Малайзия и Виетнам, се стреми към непрекъснат икономически растеж и интеграция.

БРИКС може да извлече значителни ползи от значителния икономически принос на АСЕАН. Последните доклади сочат, че страни като Малайзия и Тайланд активно се стремят към членство, разглеждайки БРИКС като стратегически противовес на доминираните от Запада институции.

Геоикономическият център на Атлантическия съвет също така подчерта продължаващата промяна в доминирането на долара в световните финанси, като наблегна на едно потенциално бъдеще, в което регионалните валути ще играят по-важна роля в международните транзакции. Това съответства на усилията на АСЕАН да укрепи своите валути и да намали зависимостта си от щатския долар.

БРИКС, която наскоро се разшири и включи страни като Иран и ОАЕ, изглежда готова за по-нататъшен растеж. Усилията за разширяване на алианса отразяват по-широката тенденция за диверсифициране на глобалното икономическо влияние и намаляване на зависимостта от традиционните западни финансови системи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.