НАЧАЛО Други

БРИКС: Китай започва да задълбочава стратегически партньорства на съюза

26.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Китай започва да задълбочава стратегически партньорства на съюза

Китай е готов да си сътрудничи с всички заинтересовани страни за по-нататъшно укрепване на стратегическото партньорство на БРИКС, заяви говорител на китайското външно министерство в четвъртък.

Говорителят Мао Нин направи тези коментари по време на рутинен брифинг за пресата, отговаряйки на запитвания относно неотдавнашните коментари на венецуелския президент Николас Мадуро Морос. Според Мадуро колониален свят, характеризиращ се с войни, интервенции, геноцид и чувство за превъзходство, отстъпва място на нова ера, представена от групата БРИКС.

Мао подчерта ролята на БРИКС като жизненоважна платформа за сътрудничество между нововъзникващите пазари и развиващите се страни, посветена на отстояването на принципите на многостранност, активното участие в глобалното икономическо управление и напредъка на международния ред към справедливост и рационалност.

Тя изтъкна нарастващия консенсус сред развиващите се страни да се стремят към единство, напредък и самостоятелност, като същевременно се противопоставят на външната намеса в условията на множество рискове и предизвикателства в съвременния свят. Мао подчерта широкото признание на БРИКС сред нововъзникващите пазари и развиващите се страни, представяйки го като конструктивно и надеждно влияние в световните дела.

Подчертавайки ценностите на откритост, всеобхватност и взаимноизгодно сътрудничество, Мао отново подчерта, че партньорството в рамките на БРИКС има за цел да насърчи колективното развитие и глобалния просперитет.

В заключение на изказването си Мао потвърди готовността на Китай да задълбочи стратегическото партньорство на БРИКС, да разшири практическото сътрудничество в различни области, да допринесе за по-балансирана и ефективна рамка за глобално управление и да засили ролята на БРИКС в насърчаването на световния мир и развитие заедно с други заинтересовани страни.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще бъдат ли обявени нови членове на съюза през 2024 година?

На предстоящата среща на върха през 2024 г., която ще се проведе през октомври в руския град Казан, алиансът БРИКС е готов да представи най-новите си членове.

20.04.2024 8:00 2 мин. четене

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.