НАЧАЛО Други

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

26.02.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

Региони в Азия, Африка, Европа и глобалния юг обмислят да си осигурят членство в БРИКС още тази година.

Предстоящата среща на върха, насрочена за октомври 2024 г. в района на Казан в Русия, очаква скок в кандидатурите за членство.

Субрахманян Джайшанкар, министърът на външните работи на Индия, потвърди, че над две дузини държави се борят за членство в БРИКС тази година. Тази тенденция подчертава нарастващото доверие на развиващите се страни в алианса и тяхната склонност да намалят зависимостта от щатския долар. Задаващата се дългова криза от $34 трилиона натоварва много развиващи се нации, като ги кара да дадат приоритет на своите местни валути в търговските сделки.

Говорейки на неотдавнашен брифинг за пресата, Джайшанкар намекна за възможността за разширяване на БРИКС през 2024 г. Той отбеляза предишната оценка на алианса за интереса на страните да се присъединят към блока, разкривайки, че 30 нации са изразили желанието си и са подали молби за членство през 2024 г.

Външният министър подчерта значението на тези кандидатури, подчертавайки възприеманата стойност на съюза БРИКС от въпросните страни. Той каза: „Тествахме го миналата година на пазара, питайки колко искат да се присъединят към БРИКС. Имаме почти 30 страни, които желаят да се присъединят. Ясно е, че 30 страни видяха ползите – трябва да има нещо добро в това.”

В крайна сметка допълнително разширяване може да укрепи алианса, като подобри финансовата му устойчивост, за да се бори със западните сили.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

БРИКС: Китай продължава да доминира в рамките на съюза

Създаването на БРИКС, която първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия и Китай, може да се проследи до публикация от 2001 г. на икономиста от Goldman Sachs Джим О’Нийл.

15.04.2024 18:34 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.