НАЧАЛО Други

БРИКС: Китай продава рекордни количества американски ценни книжа

30.05.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Китай продава рекордни количества американски ценни книжа

Напоследък Китай, член на БРИКС продава значителни количества американски държавни ценни книжа и облигации на агенции.

Ако разгледаме последните данни на Министерството на финансите на САЩ, китайските авоари са намалели от $816.3 милиарда през декември до $767.4 милиарда към края на март тази година. Това е огромно намаление от $48.9 милиарда само през първите три месеца на 2024 г.

През второто тримесечие на 2024 г. към момента на писане на статията Китай се отказа от още $25.1 милиарда. Това са продажби на стойност $72 милиарда в американски държавни и облигации на агенции, които Китай е продал през последните 7 месеца.

Също така световният съвет по златото съобщи, че от края на 2022 г. насам Китай и другите страни от БРИКС са най-големите купувачи на злато.

Развитието показва, че членовете на БРИКС и други развиващи се страни не намират американските държавни ценни книжа за изгодни. Поради това инвестират усилено в злато и други активи и стоят настрана от долара,

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.