НАЧАЛО Други

БРИКС: Очаква се важно съобщение, което може да бъде проблем за долара

30.05.2024 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Очаква се важно съобщение, което може да бъде проблем за долара

Финансов експерт прогнозира важно съобщение, което може да окаже огромно влияние върху щатския долар. Всъщност се очаква, че на предстоящото събитие алиансът БРИКС ще ускори усилията си за дедоларизация.

По-рано тази година стана ясно, че Русия и Иран работят по създаването на валута на БРИКС.

Сега, имайки предвид наближаващата среща на БРИКС, Кристофър Гранвил, директор на отдела за глобални политически проучвания и GlobalDataTS Lombard, наскоро обсъди това, което би могло да промени финансовата ситуация.

Гранвил написа, че очаква да бъде отделено допълнително внимание на инициативата на алианса за дедоларизация. Освен това той обсъди как системите за дигитални валута на централните банки (CBDC) биха могли да бъдат важни за тези общи цели. По-конкретно той отбеляза, че разработките на БРИКС в областта на дигиталните валути могат да бъдат възприети в световен мащаб.

Говорейки за развитието на дигиталната валута на БРИКС, Гранвил заяви, че “изолирано от САЩ решение за CBDC все още изглежда“, че е в най-добрия интерес на множество държави. След това той отбеляза, че участието в сферата на дигиталните валути ще създаде и огромно предизвикателство за щатския долар.

Гранвил заяви, че според него платформа за дигитална валута, която не е свързана с долара, “ще отслаби една от трите основи на глобалния резервен статут на щатския долар“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.