Home

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

20.06.2024 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

Кенеди, адвокат по въпросите за околната среда и племенник на бившия президент Джон Ф. Кенеди, се кандидатира като независим кандидат, изоставайки от Тръмп и Байдън в социологическите проучвания.

В отговор на новината, че 59 държави проявяват интерес да се присъединят към БРИКС, Кенеди коментира това по-скоро като сигнал за “събуждане”, отколкото като заплаха.

Той твърди, че страните избират да не се ангажират както преди с американската сфера поради загубата на морален авторитет от страна на САЩ чрез „милитаризъм, експлоатация в колониален стил и икономическа война“.

Кандидатът за президент обеща, че ако бъде избран, ще възстанови авторитета на Америка, като насочи ресурсите към вътрешно възстановяване, укрепване на свободата, чисто управление и просперитет.

Идеята на БРИКС за дедоларизация и многополюсен свят е доста коментирана в последно време и както Кенеди спомена има доста желаещи да се присъединят към алианса. Освен това проучване на Европейския съвет за външна политика и Оксфордския университет показва, че много държави вече не се чувстват принудени да се присъединяват към една-единствена голяма сила. Въпреки че ценят западния начин на живот, има скептицизъм относно оцеляването на либералните общества, като прогнозите са, че ЕС и САЩ ще бъдат изправени пред значителни промени през следващите две десетилетия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.