Home

БРИКС: Иран с официално предложение за обща платежна система на съюза

11.07.2024 9:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Иран с официално предложение за обща платежна система на съюза

Говорител на Министерството на външните работи на Иран, предложи да се свържат платежните системи на всички държави от блока БРИКС, за да се улеснят безпроблемните разплащания. 

Насер Канани заяви, че сега условията са благоприятни за тази интеграция, тъй като плащанията между страните членки все по-често се извършват в национални валути.

Той подчерта необходимостта и възможността за такава система поради настоящите геополитически условия, споменавайки неотдавнашната интеграция на руската и иранската платежна система и как този модел може да бъде разширен до целия блок БРИКС.

Канани отбеляза още, че Русия е отговорила положително на предложението. Постигането на тази интеграция обаче изисква значителна подкрепа и сътрудничество от страна на всички държави от съюза.

Първият етап от интегрирането на руската система Mir и иранската система Shetab, който включва съвместни разплащания и теглене на пари от банкомати с карти от двете държави, ще започне през август следващата година. Този тип интеграция е това, което Иран предвижда за блока БРИКС.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Китайският юан поскъпва спрямо американския долар, достигайки връх през юли

Напоследък китайският юан поскъпна спрямо щатския долар, като достигна най-високото си средно равнище за юли.

19.07.2024 17:00 1мин. четене

OKX установява MiCA център в Малта с оглед на разширяването си в Европа

OKX определи Малта за свой център за спазване на изискванията за пазарите на криптовалути (MiCA), което е в съответствие с разпоредбите на Европейския съюз.

19.07.2024 15:40 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.