Home

БРИКС: Русия и Иран завършиха взаимната интеграция на платежните си системи

07.07.2024 9:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия и Иран завършиха взаимната интеграция на платежните си системи

Държавите от БРИКС провеждат "кръстоносен поход" за отказ от американския долар и се опитват да интегрират и разширят употребата на собствените си платежни системи и да стимулират местните валути.

След активни дискусии в Санкт Петербург, Мохамед Реза Фарзин, управителят на централната банка на Иран, предостави актуална информация за напредъка в свързването на руската платежна система Mir с иранската Shetab.

Той подробно описа поетапния подход: от 22 август иранските карти Shetab ще бъдат съвместими като смарт карти Amber в руските банкомати, което ще позволи на иранските граждани да теглят рубли.

Следващите етапи ще улеснят руските картови плащания в Иран и ще позволят на иранците да използват карти Shetab в руски магазини чрез стандартни банкови терминали.

Тази инициатива, започната след съобщението на иранското външно министерство от април 2024 г. и продължаващите от май 2022 г. дискусии, водени от руския заместник министър-председател Александър Новак, представлява сериозна крачка напред в засилването на двустранната финансова интеграция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Цените на петрола се понижават поради по силния долар

Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден поради опасенията за слабо търсене от страна на Китай. Освен това за низходящата тенденция допринесоха по-силният долар и хладните настроения на капиталовите пазари.

16.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.