НАЧАЛО Други

БРИКС: Ето как Биткойн може да бъде полезен в движението срещу долара

21.12.2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ето как Биткойн може да бъде полезен в движението срещу долара

През изминалата година настъпиха значителни промени в геополитическия пейзаж, които съвпаднаха със забележително нарастване на значението на дигиталните активи на фона на продължаващата финансова еволюция.

Тази тенденция подтиква към по-внимателно разглеждане на икономическия съюз БРИКС и потенциалната роля на Биткойн в постепенното му отдалечаване от зависимостта от щатския долар.

Алиансът ясно изразява амбицията си да оспори западното господство, основано на долара. Неговата изразена позиция за промяна на глобалния ред отразява визия, споделяна от членовете му. Бразилия, по-специално, е привърженик на дигиталната революция, насочена към коригиране на икономическите неравенства, в която Биткойн може да има съществено значение.

Неотдавнашните дискусии в рамките на алианса БРИКС подчертават недоволството им от съществуващия световен ред и призива им за съществени глобални трансформации. Изявленията на руския президент Владимир Путин подчертават стремежа на алианса да ограничи хегемонията на Запада на световната сцена. В съответствие с предишни инициативи в рамките на БРИКС става ясно, че валутната динамика е в основата на тази програма за трансформация.

Следователно Биткойн е готов да подкрепи целите на алианса БРИКС, като оспори господството на щатския долар и се справи с глобалното неравенство. Дигиталните активи, особено за нововъзникващите икономики, предлагат стратегически предимства в динамиката на международната търговия.

Макар че конкретният дигитален актив може и да не е единствено Биткойн, коалицията БРИКС демонстрира забележителна склонност към дигитализирани финансови системи. Успехът на Китай с неговия дигитален юан и продължаващите усилия в Русия за разработване на дигитална валута на централната банка подчертават колективния акцент на алианса върху дигиталните активи като фокусна точка за бъдещето.

Нещо повече, дългоочакваната валута на БРИКС, планирана за въвеждане през 2024 г. след повече от година разработване, веwalutтно би могла да приеме дигитална форма. Подобна трансформация ще придаде на валутата предимствата на Биткойн, като същевременно ще бъде тясно свързана с търговските начинания на БРИКС, което може да доведе до революция в икономическия им пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.