НАЧАЛО Други

БРИКС: Две държави от алианса искат съвместно да създадат дигитална икономика

24.01.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Две държави от алианса искат съвместно да създадат дигитална икономика

Продължавайки съвместните си усилия за разширяване на международното присъствие на БРИКС, Русия и Индия си сътрудничат за създаването на дигитална икономика.

Неотдавна двете страни обявиха засилено партньорство в областта на съвременната инфраструктура, като се фокусираха по-специално върху развитието на споделена дигитална икономика.

Блокът е тясно свързан с потенциалното въвеждане на местна валута на БРИКС, за която се говори, че ще бъде базирана на блокчейн. Тази валута може да се възползва от по-нататъшния напредък в сферата на дигиталната икономика и двете държави потвърдиха двустранния си ангажимент към инициативата.

С навлизането в 2024 г. вниманието е съсредоточено върху напредъка на проекта за валута на БРИКС. Макар че подробностите остават ограничени, има признаци, че по тази концепция се работи.

Сергей Черемин, министър на правителството на град Москва и председател на Съвета на бизнеса за сътрудничество с Индия, говори пред програмата на изложението Smart Cities India Expo, като подчерта общата цел за изграждане на модерна инфраструктура и създаване на сигурна градска среда.

Той изтъкна информационните технологии и дигиталната икономика като особено перспективни области на партньорството, като изрази общата амбиция на двете страни да се превърнат в лидери в тези области.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за пазарите на петрол – какво да очакваме?

Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно повлияни от дискусиите около лихвените политики на Федералния резерв на САЩ.

26.02.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.