НАЧАЛО Други

БРИКС ще издава облигации в местни валути

23.01.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС ще издава облигации в местни валути

БРИКС, коалиция от водещи развиващи се пазари, се подготвя да пусне на световната сцена нови облигации, деноминирани в родни валути вместо в щатски долари.

Новата банка за развитие (NDB), често наричана банката на БРИКС, ще представи “Облигации на махараджата” на стойност $28 милиарда.

Тези предстоящи облигации, ще бъдат достъпни за правителства, финансови институции и обикновени инвеститори.

Тяхната уникална характеристика се състои в това, че могат да бъдат закупени в родни валути – ход, целящ укрепването на тези валути и насърчаването на икономическия растеж.

Инициативата за въвеждане на тези облигации е в съответствие с по-широките усилия на БРИКС за дедоларизация, отразяващи ангажимента на алианса да намали зависимостта си от щатския долар в опит да промени глобалния икономически пейзаж.

По време на последната си среща на върха в края на 2023 г. лидерите на БРИКС колективно обещаха да насърчават използването на местни валути като средство за отдалечаване от зависимостта от щатския долар.

Единодушното им отхвърляне на използването на световната икономика за политически цели подчертава ангажимента им да насърчават по-балансирана и приобщаваща международна финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.