НАЧАЛО Други

БРИКС: Доларът ще има големи проблеми тази година според експерт

22.01.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Доларът ще има големи проблеми тази година според експерт

На фона на по-широките стратегии за дедоларизация в рамките на алианса БРИКС експерт предвижда значителни предизвикателства за щатския долар през 2024 г.

Разширяването на тази икономическа коалиция безспорно представлява пречка за зелената валута и мнозина очакват настъпването на трудности през следващата година.

Ребека Уолсър, президент на Walser Wealth Management, специално обсъди потенциалното въздействие на това разширяване върху Съединените щати. Тя определя разрастването на алианса като ключов ход в рамките на глобалното изместване на долара от позицията на общоприета резервна валута.

Заслужаващото внимание геополитическо развитие през 2023 г. беше значителното разрастване на БРИКС и въпреки възприемането на антизападната им позиция като далечна, потенциалните последици от техните инициативи се наблюдават внимателно.

Валзер подчерта, че през следващата година щатският долар може да започне да изпитва натиск, тъй като държавите от БРИКС активно се стремят към глобална дедоларизация.

На въпроса за макроикономическите фактори, които влияят на инвеститорите, тя посочва съюза БРИКС като значителен проблем. Валзер сподели, че нейните макроикономически опасения са започнали с разширяването на БРИКС, като особено подчертава добавянето на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Според Валзер този ход приближава света с една стъпка до потенциалния край на хегемонистичния статут на долара.

Тя посочи, че при анализа на данните и анализите общият БВП на държавите, които се придвижват към блока БРИКС, надхвърля този на Г-7. Тя подчерта повратната тенденция в петролния сектор, като отбеляза потенциала на Саудитска Арабия, ОАЕ и ОПЕК да обявят възможността за продажба на суров петрол извън щатския долар, което може да представлява сериозно предизвикателство.

Основното въздействие на разширяването на БРИКС се състои във влиянието му върху световната енергетика. Тъй като алиансът преследва плана си за дедоларизация, опасенията се коренят в техните ясни стремежи. Само времето ще покаже дали тези опасения ще се материализират още през 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.