НАЧАЛО Други

БРИКС: Русия се надява Аржентина да преосмисли присъединяването си към съюза

21.01.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия се надява Аржентина да преосмисли присъединяването си към съюза

В петък Кремъл изрази разочарованието си от решението на Аржентина да не стане член на блока БРИКС, проявявайки надежда Буенос Айрес да преразгледа този въпрос.

Въпреки че страната беше поканена да се присъедини, бъдещият външен министър на Аржентина Диана Мондино обяви през ноември, че държавата няма да бъде част от групата БРИКС. Вместо това президентът Хавиер Милей предпочете да засили връзките със Съединените щати.

На брифинг за пресата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна суверенното право на Аржентина да взема такива решения и заяви:

Разбира се, това е жалко, но това е суверенно право на Аржентина и ние уважаваме всяко решение на Буенос Айрес. Ние, от своя страна, що се отнася до Аржентина, се надяваме, че с течение на времето ръководството на тази страна може да прецени, че за нея е по-изгодно да се присъедини в БРИКС.

Блокът БРИКС в момента се разширява и включва други държави. Освен Аржентина, през август миналата година блокът се съгласи да приеме Саудитска Арабия, Иран, Етиопия, Египет и Обединените арабски емирства, с цел да ускори усилията си за промяна на световния ред, който смята за остарял и доминиран от Запада.

Запознати източници разкриха в четвъртък обаче, че Саудитска Арабия все още обмисля поканата да се присъедини към БРИКС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Доларът доминира, но движението срещу валутата не може да се спре

Огромното значение на щатския долар в световните парични и икономически рамки след края на Втората световна война е безспорно.

22.02.2024 7:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.