НАЧАЛО Други

Цената на петрола спада – напрежението в Близкия изток не утихва

08.05.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на петрола спада – напрежението в Близкия изток не утихва

Цените на петрола отбелязаха спад по време на азиатската търговия в сряда поради данни от индустрията, сочещи трайно нарастване на запасите в САЩ.

Въпреки това степента на спада бе смекчена от продължаващите опасения във връзка с геополитическото напрежение в Близкия изток.

Късно във вторник данни от промишлеността разкриха неочаквано увеличение на запасите в САЩ за седмицата, приключваща на 3 май, което допълнително подкопа очакванията за свиване на световните доставки. Междувременно Израел продължи да нанася въздушни удари по Рафах в южната част на Газа, като преговорите за прекратяване на огъня с Хамас не отбелязаха особен напредък.

Фючърсите на петрола сорт “Brent“, чийто срок на доставка изтича през юли, се понижиха с 1% до $82.28 за барел.

Фючърсите на петрола сорт “West Texas Intermediate” спаднаха със същия процент до $77.60 (0.59%) за барел към 10:35 ч. българско време.

Силата на долара също оказа натиск върху цените на петрола, тъй като представителите на Федералния резерв омаловажиха възможността за понижаване на лихвените проценти през тази година.

По данни на Американския петролен институт, публикувани във вторник, петролните запаси в САЩ са се увеличили с 0.5 милиона барела за седмицата, приключваща на 3 май, което се разминава с очакванията на анализаторите за намаление с 1.4 милиона барела. Това се случи след неочакваното нарастване на запасите през предходната седмица, което породи спекулации, че световните петролни пазари може би не са толкова свити, колкото се очакваше първоначално.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.