НАЧАЛО Други

Брад Гарлингхаус: Coinbase трябва да добавят XRP

юни 25, 2018 9:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Брад Гарлингхаус: Coinbase трябва да добавят XRP

Брад Гарлингхаус, милиардерът и главен изпълнителен директор на Ripple Labs, компанията, която наблюдава развитието на XRP, блокчейн мрежа за 18 милиарда долара, заяви за пръв път публично, че Coinbase трябва да интегрира XRP, родната криптовалута на мрежата Ripple.

В интервю за Джеф Джон Робъртс от Fortune на CB Insights Future of Fintech конференция в Ню Йорк, главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус каза, че XRP решава проблеми в мащаб за институциите и големите банки, и Coinbase трябва да има интерес да участва в него.

„Тъй като решаваме проблемите в мащаб за институциите, мисля, че е в интерес на Coinbase да участва в това“, каза Гарлингхаус, добавяйки, че XRP очевидно не е ценна книга.

Гарлингхаус подчерта, че XRP съществува независимо от Ripple и дори ако фирмата Ripple Labs не успее, XRP ще съществува като криптовалута. Освен това той отбеляза, че терминалите на XRP имат технологична цел да уреждат сделките между институции и физически лица като полезна валута, за разлика от акциите и традиционните ценни книжа.

Мисля, че наистина е ясно, че XRP не е ценна книга. XRP съществува независимо от Ripple и ще работи дори ако Ripple Labs не успее. Не мисля, че нашата собственост върху XRP ни дава контрол. Саудитска Арабия притежава много нефт – това не им дава контрол над петрола.

Аналогията на Гарлингхаус за Саудитска Арабия и нейния контрол върху петрола е във връзка с консенсусния алгоритъм на XRP. За разлика от протоколите като EOS , които използват алгоритъм за доказателство на залози (PoS) и дават на притежателите на токени по-голям контрол над мрежата, отколкото другите, XRP използва свой собствен протоколен консенсусен алгоритъм.

По същество Гарлингхаус подчерта четири причини, за да оправдае характера на XRP, който не е свързан с ценни книжа и причините, поради които борса като Coinbase трябва да добави XRP:

– Ripple Labs нямат контрол над XRP

– XRP е валута на комунални услуги, а основната му употреба е обработката на плащания, за разлика от акциите и традиционните ценни книжа

– Ripple не е PoS мрежа и фактът, че Ripple Labs има много XRP, не дава възможност на Ripple Labs да контролира блокчейн мрежата на Ripple

– Дори ако Ripple Labs не успее, XRP все още ще съществува

Какво задържа Coinbase?

Въпреки че аргументите на Гарлингхаус са разумни и логични, те все още са мнението на компанията, а не официално разяснение от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Миналата седмица Крис Конканън, президент на Chicago Board Options Exchange (Cboe), който остава уверен в дългосрочния растеж на пазара на крипто, заяви, че US SEC ще погне инвеститорите и дистрибуторите на токени, ако могат да открият такива, които могат да бъдат категоризирани като ценни книжа.

Сметката ще дойде на две вълни. Първо, SEC ще преследва участниците на пазара на ICO. След това съдебните дела срещу екипите зад проектите на ICO ще се увеличат. Действителната страна, която предложи нерегистрираната монета, би могла да участва в издаването на нерегистрирана ценна книга. Всеки, който продаде това, може да бъде считан за нерегистриран застраховател. Ако сте продали на някого нерегистрирана ценна книга, вие сте отговорни за тях, ако решат да ви заведат в съда.

каза Конконън.

Така че, макар и много малко вероятно, ако Coinbase добави XRP и валутата се окаже ценна книга според законите на САЩ, и търговците на Coinbase и XRP са отговорни и могат да бъдат наказани като нерегистрирани дистрибутори на ценни книжа.

Следователно, Coinbase вероятно няма да добави XRP, освен ако SEC не даде официално пояснение, че XRP не е ценна книга, с абсолютна сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене