НАЧАЛО Други

BlockFi все по-близо до обявяване на фалит

ноември 16, 2022 18:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlockFi все по-близо до обявяване на фалит

BlockFi е една от компаниите, които се срещат с трудности породени от ликвидната криза застигнала FTX. Заемите, обезпечени с криптовалути, са една от услугите, предлагани от компанията. 

Поради срива на FTX, BlockFI съобщи на своите потребители в публикация от 11 ноември, че тегленията са временно преустановени.

На 14 ноември заемодателят отрече FTX да държи по-голямата част от активите му и че има депозити в платформата, както и неусвоена кредитна линия и дългове, който FTX дължи на компанията.

Според информацията BlockFi прави подготовка за евентуално подаване на молба за обявяване в несъстоятелност, което значи, че ситуацията може да е по-лоша отколкото я представят.

На 15 ноември друг крипто кредитор, SALT също спря тегленията. В съобщение до клиентите си компанията заяви, че ще остави отворени депозитите във веригата, но ги предупреди да не добавят повече средства към сметките си, докато не изясни бъдещето си.

Oбщата заключена стойност на протоколите за отпускане на заеми намалява

Анализът на общата заключена стойност (TVL) на протоколите за кредитиране в DefiLlama заключи, че през изминалата седмица има тенденция към намаляване. При някой обаче спадът беше по-рязък. 

Тъй като тези методи за кредитиране обикновено изискват обезпечение преди отпускането на кредит, те могат да бъдат донякъде имунизирани срещу настоящата криза на ликвидността при FTX. Може да възникнат усложнения обаче, ако обезпеченията са активи, чиято стойност е спаднала рязко.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL): Ще се възстанови ли екосистемата на проекта?


Дори когато разглеждаме общата заключена стойност на необезпечените методи за кредитиране, можем да видим, че някои от тях изпитват спад. 

Според уебсайта на Maple Finance компанията е избегнала катастрофата, когато през септември техните делегати са изискали всички заеми от Alameda.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене