НАЧАЛО Други

BlockFi все по-близо до обявяване на фалит

16.11.2022 18:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlockFi все по-близо до обявяване на фалит

BlockFi е една от компаниите, които се срещат с трудности породени от ликвидната криза застигнала FTX. Заемите, обезпечени с криптовалути, са една от услугите, предлагани от компанията. 

Поради срива на FTX, BlockFI съобщи на своите потребители в публикация от 11 ноември, че тегленията са временно преустановени.

На 14 ноември заемодателят отрече FTX да държи по-голямата част от активите му и че има депозити в платформата, както и неусвоена кредитна линия и дългове, който FTX дължи на компанията.

Според информацията BlockFi прави подготовка за евентуално подаване на молба за обявяване в несъстоятелност, което значи, че ситуацията може да е по-лоша отколкото я представят.

На 15 ноември друг крипто кредитор, SALT също спря тегленията. В съобщение до клиентите си компанията заяви, че ще остави отворени депозитите във веригата, но ги предупреди да не добавят повече средства към сметките си, докато не изясни бъдещето си.

Oбщата заключена стойност на протоколите за отпускане на заеми намалява

Анализът на общата заключена стойност (TVL) на протоколите за кредитиране в DefiLlama заключи, че през изминалата седмица има тенденция към намаляване. При някой обаче спадът беше по-рязък. 

Тъй като тези методи за кредитиране обикновено изискват обезпечение преди отпускането на кредит, те могат да бъдат донякъде имунизирани срещу настоящата криза на ликвидността при FTX. Може да възникнат усложнения обаче, ако обезпеченията са активи, чиято стойност е спаднала рязко.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL): Ще се възстанови ли екосистемата на проекта?


Дори когато разглеждаме общата заключена стойност на необезпечените методи за кредитиране, можем да видим, че някои от тях изпитват спад. 

Според уебсайта на Maple Finance компанията е избегнала катастрофата, когато през септември техните делегати са изискали всички заеми от Alameda.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.