НАЧАЛО Други

BlockFi все по-близо до обявяване на фалит

ноември 16, 2022 18:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlockFi все по-близо до обявяване на фалит

BlockFi е една от компаниите, които се срещат с трудности породени от ликвидната криза застигнала FTX. Заемите, обезпечени с криптовалути, са една от услугите, предлагани от компанията. 

Поради срива на FTX, BlockFI съобщи на своите потребители в публикация от 11 ноември, че тегленията са временно преустановени.

На 14 ноември заемодателят отрече FTX да държи по-голямата част от активите му и че има депозити в платформата, както и неусвоена кредитна линия и дългове, който FTX дължи на компанията.

Според информацията BlockFi прави подготовка за евентуално подаване на молба за обявяване в несъстоятелност, което значи, че ситуацията може да е по-лоша отколкото я представят.

На 15 ноември друг крипто кредитор, SALT също спря тегленията. В съобщение до клиентите си компанията заяви, че ще остави отворени депозитите във веригата, но ги предупреди да не добавят повече средства към сметките си, докато не изясни бъдещето си.

Oбщата заключена стойност на протоколите за отпускане на заеми намалява

Анализът на общата заключена стойност (TVL) на протоколите за кредитиране в DefiLlama заключи, че през изминалата седмица има тенденция към намаляване. При някой обаче спадът беше по-рязък. 

Тъй като тези методи за кредитиране обикновено изискват обезпечение преди отпускането на кредит, те могат да бъдат донякъде имунизирани срещу настоящата криза на ликвидността при FTX. Може да възникнат усложнения обаче, ако обезпеченията са активи, чиято стойност е спаднала рязко.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL): Ще се възстанови ли екосистемата на проекта?


Дори когато разглеждаме общата заключена стойност на необезпечените методи за кредитиране, можем да видим, че някои от тях изпитват спад. 

Според уебсайта на Maple Finance компанията е избегнала катастрофата, когато през септември техните делегати са изискали всички заеми от Alameda.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.