Home

Блокчейн проектът Aptos си партнира с Alibaba за развитието на Web3 в Азия

30.06.2024 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн проектът Aptos си партнира с Alibaba за развитието на Web3 в Азия

Web3 eкосистемата в Азия е на ръба на значителен напредък благодарение на съвместните усилия на фондация Aptos и Alibaba Cloud с пускането на Alcove, което бележи ключов момент в регионалното развитие на блокчейн.

Като обединят усилията си, Aptos и Alibaba Cloud имат за цел да култивират жизнена среда за разработчиците в целия Азиатско-тихоокеански регион (APAC).

Alcove е стратегически позициониран да използва езика за програмиране на смарт договори Move, известен със своята сигурност, мащабируемост и скорост, което го прави идеален катализатор за широкото му приемане в региона.

Инициативата започва в Япония, използвайки нейната прогресивна регулаторна среда и нарастващия интерес към Web3 технологиите. Благоприятната японска екосистема за блокчейн и дигиталните активи представлява стратегически портал за Alcove за насърчаване на иновациите и развитието.

Башар Лазар, ръководител на отдел “Грантове и екосистеми” във фондация Aptos, подчертава ангажимента на партньорството за укрепване на Web3 ландшафта и силните страни на Япония в областта на интелектуалната собственост, подкрепени от технологичните умения на Alibaba Cloud.

В допълнение към създаването на Alcove, фондация Aptos инициира поредица от въздействащи проекти. Те включват провеждане на срещи на разработчици в сътрудничество с OKCoin Japan и Alibaba Cloud, чиято цел е да се дадат на разработчиците инструменти и знания за създаване на реални Web3 приложения и дигитални активи.

Освен това Aptos планира да организира хакатони в рамките на общността Alcove, предоставяйки платформа за изгряващи таланти, които да се учат от лидерите в индустрията и да въвеждат иновации в областта на Web3. Тези инициативи подчертават проактивния подход на Aptos към развитието на блокчейн технологията и насърчаването на стабилна екосистема от разработчици в APAC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Блокчейн е бъдещето на финансите според главния изпълнителен директор на Robinhood

В неотдавнашен доклад на Fortune главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев изрази убеждението си, че токенизацията представлява следващата еволюционна стъпка за финансовите услуги.

18.07.2024 8:30 1мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.