НАЧАЛО Регулации

Blockchain.com открива офис в Дубай

септември 10, 2022 18:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Blockchain.com открива офис в Дубай

Платформата за блокчейн портфейли и обмен на криптовалути Blockchain.com получи одобрение от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай

Регулаторният орган за виртуални активи на Дубай (VARA) вече даде одобрение на дъщерните дружества на Crypto.com, OKX и FTX да предлагат в емирството услуги, свързани с криптовалути.

Според петъчен доклад на Ройтерс VARA са подписали споразумение, което ще позволи на Blockchain.com да открие офис в Дубай. Понастоящем криптофирмата разполага с няколко офиса в Северна Америка, Европа, Южна Америка и Сингапур.

Откакто през март министър-председателят и владетел на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум обяви създаването на крипторегулатор и съпътстващ закон, VARA дадоха одобрение на дъщерните дружества на Crypto.com, OKX и FTX да предлагат свързани с крипто услуги в емирството. През юли Ал Мактум стартира стратегия за метавселената, която има за цел да създаде повече от 40,000 виртуални работни места в Дубай до 2030 г.


СВЪРЗАНО : Пазарната оценка на Blockchain.com се изстреля до $14 милиарда


Една от най-старите инфраструктурни фирми за Bitcoin със седалище в Лондон, Blockchain.com се стреми и към регулаторно одобрение в Италия, Франция, Испания и Нидерландия. През август паричният орган на Каймановите острови официално разреши на Blockchain.com да управлява борса и да предоставя попечителски услуги. След кръга на финансиране през март се съобщава, че криптофирмата е оценена на $14 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене

Ню Йорк предприема мерки за затягане на крипто регулациите

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк се готви да публикува нови насоки, които имат за цел да предотвратят още един срив като този на FTX.

януари 24, 2023 21:05 2 мин. четене

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене